Η. Κασιδιάρης: «Έχουμε μια προδοτική συμφωνία η οποία εκχωρεί το όνομα της περιφέρειας της ελληνικής επικράτειας»

Η. Κασιδιάρης: «Έχουμε μια προδοτική συμφωνία η οποία εκχωρεί το όνομα της περιφέρειας της ελληνικής επικράτειας»

«Bρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή εξίσου κρίσιμη με αυτή που βρέθηκαν οι Έλληνες το 1912» ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια ο Ηλίας Κασιδιάρης στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Πού είναι αυτοί οι Έλληνες;» αναρωτήθηκε και απάντησε «παραμένουν στη σκλαβωμένη Μακεδονία, στο βόρειο τμήμα της Μακεδονίας που κατέχεται από ξένη δύναμη. Εγκληματικό και προδοτικό να λέγεται στη Βουλή των Ελλήνων πως δεν υπάρχουν Έλληνες στην περιοχή των Σκοπίων» επεσήμανε και τόνισε ότι «εξίσου κρίσιμη ιστορική καμπή βίωσε το έθνος και το 1991 όταν είχαμε μία δεύτερη ευκαιρία να καταλάβουμε αυτά τα προαιώνια ελληνικά εδάφη όταν ο Μιλόσεβιτς ως πρόεδρος της ακόμη ενωμένης Γιουγκοσλαβίας είχε προτείνει στις ελληνικές κυβερνήσεις να διαμελιστούν τα Σκόπια και να τα μοιραστούν από κοινού Ελλάς και Σερβία. Και τότε είχαμε μία εξίσου προδοτική ηγεσία όπως έχουμε και σήμερα. Και ο ελληνικός λαός δεν μαθαίνει ποτέ όπως φαίνεται γιατί και τότε ένας Μητσοτάκης ήταν στα πράγματα όπως και σήμερα ένας Μητσοτάκης προαλείφεται, τότε ήταν πρωθυπουργός ένας Παπανδρέου και σήμερα ένα κακέκτυπο του Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας έχουμε την ατυχία να διοικεί τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Έχουμε μια προδοτική συμφωνία η οποία δεν εκχωρεί μόνο το όνομα, αλλά το όνομα της περιφέρειας της ελληνική επικράτειας δίνοντας το δικαίωμα στους Σκοπιανούς στην πορεία να διεκδικήσουν, να έχουν άλλες αιτιάσεις στον αλυτρωτισμούς τους. Όταν εκχωρείται όνομα μίας ελληνικής περιφέρειας, είστε ένα βήμα προ της εκχωρήσεως ελληνικού εδάφους, γι αυτό αυτή η προδοτική συμφωνία είναι παράνομη, ενάντια στο ελληνικό Σύνταγμα ακόμη κι αν την ψηφίσουν 151, 180, 280 ή και 300 βουλευτές. Είναι παράνομη, ιστορικά απαράδεκτη και αντισυνταγματική και ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα».

Όπως υπογράμμισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών:

«Οι βουλευτές που θα πράξουν το εθνικό έγκλημα θα γραφούν στις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας ως προδότες του ελληνικού έθνους και θα απευθυνθώ στον Τσίπρα και θα του πω ό,τι λέει σύσσωμος ελληνικός λαός: ‘Είσαι ένας προδότης, ένας ολετήρας, ένας εκμαυλιστής του ελληνικού έθνους κι αυτό το άθλιο και προδοτικό σύμφωνο των Πρεσπών μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτά τα εγκλήματα που έκαναν οι πολιτικοί σας πρόγονοι, οι κομμουνιστές και οι συμμορίτες το 1949 όταν και πάλι σε συνεργασία με τους Σλάβους των Σκοπίων πολέμησαν εναντίον του ελληνικού έθνους για να αποσχιστεί από την ελληνική επικράτεια η Μακεδονία».

Η ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που πήρε τον λόγο και απάντησε:

«Δεν είναι δυνατόν σε αυτήν την αίθουσα να ακούγεται αυτό το παραλήρημα περί προδοσίας και προδοτών όταν αυτό εδράζεται όχι σε ρητορική ακραίου διχασμού ή απόψεων, αλλά σε μια λογική έγκλησης για αλυτρωτική από μέρους μας πλέον αντίληψη, διαχρονική, ιστορική, σε τρεις φάσεις, και για παρέμβαση προφανώς στρατιωτική και στις τρεις φάσεις που παρενέβη για να διαλυθεί η γείτονα χώρα. Πρόκειται περί πρόκλησης επειδή είναι ένα θέμα που ομολογημένα από ορισμένες πλευρές στο παρελθόν, ανομολόγητα και από άλλες πλευρές που δεν έχουν το θάρρος, το θράσος του κ. Κασιδιάρη να το θέτει εδώ μέσα, το ζήτημα ελληνικού αλυτρωτισμού για στρατιωτικές παρεμβάσεις στην περιοχή μας, το αναφέρω και θεωρώ ότι αποτελεί ακραία πρόκληση… Είναι η επένδυση η ιστορική, φιλοσοφική, γεωστρατηγική και γεωπολιτική, η οποία αποτελεί ανοιχτή πρόκληση… Εκπρόσωπος αυτού του κόμματος λέει το 100% των απόψεών του που είναι άκρως επικίνδυνο, διχαστικό, αντιλαϊκό για όλη την περιοχή, ανιστόρητο και εξαιρετικά επικίνδυνο και για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.