Γιάννης Λαγός: Στις φυλακές Δομοκού μετά το Εφετείο ο ευρωβουλευτής – Του επιδόθηκε φυλακιστήριο

Γιάννης Λαγός: Στις φυλακές Δομοκού μετά το Εφετείο  ο ευρωβουλευτής – Του επιδόθηκε φυλακιστήριο

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται αυτή την ώρα ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδοχής της έκδοσής του στο Εφετείο.

Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον Γιάννη Λαγό ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή την λαμβάνει η γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής, στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής, Σοφία Νικολάου.

Νωρίτερα ο ευρωβουλευτής του κόμματος ΕΛΑΣΥΝ είχε οδηγηθεί Εφετείο όπου του επιδόθηκε φυλακιστήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα.

Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Αν και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη φυλάκιση του Γ.Λαγού μιλώντας για «ρωμαλέο κράτος Δικαίου» η κυβερνητική εκπρόσωπος Α.Πελώνη συνέστησε στο γενικό κοινό να μην… «εφησυχάζουμε» καθώς χρειάζεται «διαρκής αγώνας» όπως είπε κατά τέτοιων φαινομένων.

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της», επισημαίνει σε δήλωσή της η Αριστοτελία Πελώνη λίγο μετά την μεταγωγή του Γιάννη Λαγού στο Εφετείο για να ξεκινήσει η διαδικασία της φυλάκισής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.