ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Άμεση παρέμβαση ζητά η ΠΟΜΕΝΣ για το πρόβλημα στη στέγαση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στρατιωτικών

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Άμεση παρέμβαση ζητά η ΠΟΜΕΝΣ για το πρόβλημα στη στέγαση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στρατιωτικών

Με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) αναφέρεται στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη στέγαση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών στρατιωτικών σε Οικήματα Στέγασης Έγγαμων ‘Αγαμων Αξιωματικών – Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ), με αφορμή σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ).

Η ΠΟΜΕΝΣ, η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει για τις εν λόγω κατηγορίες οικογενειών ότι «η μέγιστη διάρκεια στέγασης καθορίζεται στα 5 έτη, με δικαίωμα παράτασης 1 έτους. Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 17 Μαΐου 2023, ενώ με την έναρξη ισχύος της παρούσας, καταργείται η υπό στοιχεία Φ.400/32/ 82424 /Σ.343/27-05-2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (Β’ 1139)».

«Ωστόσο, και παρά τα ανωτέρω σαφώς καθοριζόμενα», προστίθεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η Πολεμική Αεροπορία, 7 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης, δηλώνει αδυναμία εφαρμογής της, λόγω αναμονής οδηγιών που θα απορρέουν από τον υπό έκδοση διακλαδικό κανονισμό στέγασης και διατάσσει τις μονάδες της να εφαρμόζουν τα όσα ίσχυαν επί της κατηργημένης σχετικής υπουργικής απόφασης (ΥΑ) με αποτέλεσμα οι εν λόγω κατηγορίες οικογενειών να καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα τα οικήματα στέγασης έγγαμων, άγαμων αξιωματικών, υπαξιωματικών εν μέσω χειμερινής περιόδου και σαφώς πολύ πριν τη συμπλήρωση του χρονικού διαστήματος των 5 ετών, με ανυπολόγιστες συνέπειες επί της προσωπικής και οικογενειακής τους γαλήνης, της απόδοσης τους επί της εργασίας τους, αλλά και επί της σχολικής απόδοσης των τέκνων τους, που πιθανόν να αναγκαστούν να αλλάξουν και σχολική στέγη».

Ωστόσο,  η ΠΟΜΕΝΣ ζητά τη μεσολάβηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των βουλευτών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ισχύσει άμεσα η νέα απόφαση και να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εν λόγω οικογένειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ζητά από «τον νεοτοποθετηθέντα αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, προσβλέποντας στην ευαισθησία και την εκπεφρασμένη θέληση του να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος για κάθε συνάδελφο μας, να δώσει εντολή για άμεσες διορθωτικές ενέργειες, προκειμένου οι διοικήσεις των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας να εναρμονισθούν πλήρως με το πνεύμα έκδοσης της υπουργικής απόφασης που είναι η παροχή ευεργετικών μέτρων και διοικητικών διευκολύνσεων για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που επιφορτίζονται με την επιμέλεια τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.