ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ανδρέας Παπανδρέου: Πουλήθηκαν τα γυαλιά του για 25.000 ευρώ – Ποιος τα αγόρασε

Το αντικείμενο συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον

Ανδρέας Παπανδρέου: Πουλήθηκαν τα γυαλιά του για 25.000 ευρώ – Ποιος τα αγόρασε

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, τα χρήματα από την οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

Το αντικείμενο που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον – μεταξύ άλλων – ήταν τα γυαλιά του εμβληματικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, τα οποία πωλήθηκαν έναντι 25.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό», μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, η τιμή ήταν στις 17.000 ευρώ, όμως τις τελευταίες δύο ώρες της δημοπρασίας, οι δύο υποψήφιοι νέοι κάτοχοί τους, «κονταροχτυπήθηκαν» εκτοξεύοντας την τιμή τους στις 25.000 ευρώ.

Τελικά τα απέκτησε ένας νεαρός εφοπλιστής που σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 έχει αγάπη για τον Ανδρέα Παπανδρέου και στα αντικείμενα που σχετίζονται με αυτόν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την εξέλιξη της δημοπρασίας, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, Νίκος, σχολίασε:

«Πέρασε το στόχο! Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα!». Σχολιάζοντας την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες, σημείωσε: «Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα. Απίστευτο: Είναι η στρατηγική των αγοραστών, απίστευτο είναι αυτό».

Ερωτώμενος αν θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με το νέο κάτοχο των γυαλιών, ο Νίκος Παπανδρέου, τόνισε: «Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς».

Σχολιάζοντας την τιμή και το τι αυτή δείχνει, ανέφερε: «Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα «Ανδρέα». Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους».

Όπως είχε δηλώσει ο Νικος Παπανδρέου όταν διέθεσε τα γυαλιά του πατέρα του για τη δημοπρασία, «θα ήμουν χαρούμενος αν έπιαναν 10.000 ευρώ».

«Πιστεύω ότι θα άρεσε στον Αντρέα κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω ότι έπαιρνε σοβαρά τα αντικείμενα εν ζωή, δεν είχε τέτοια τρέλα. Και για καλό σκοπό έχει αξία κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δίνουμε κάποιο γραπτό κειμήλιο. Κάτι που ήταν μέσα στη ζωή του που σήμερα ο κόσμος για κάποιο λόγο το θέλει, υποθέτω.

Ειδικά σήμερα που υπάρχει πάθος για το παρελθόν του Αντρέα. Δεν έχουμε τόσα αντικείμενα, έχουμε αρχείο με ομιλίες, φωτογραφίες. Αν πιάνανε 10.000 ευρώ θα ήμουν χαρούμενος» είχε δηλώσει, πρόσφατα, ο Νίκος Παπανδρέου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.