Η δήλωση που θα συζητηθεί: «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά – Αν μπει μια ίλη τεθωρακισμένων θα φτάσει Σερβία»

Η δήλωση που θα συζητηθεί: «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά – Αν μπει μια ίλη τεθωρακισμένων θα φτάσει Σερβία»

«Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία», ανέφερε ο μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

“Aμυντικά δεν μας απασχόλησαν ποτέ” πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι TRT ο κ. Καμμένος επαναλαμβάνει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον εξαπάτησε στο θέμα των Σκοπίων, αν και θεωρεί πως η συμφωνία ήταν έργο του Νίκου Κοτζιά.

«Ήταν καταρχήν ο Κοτζιάς που έδρασε ύπουλα και υπόγεια. Η συμφωνία των Πρεσπών προτάθηκε από τον κ.Κοτζιά. Εγώ είπα στους Αμερικάνους ότι η «Μακεδονία του Αιγαίου» είναι μια προπαγάνδα που ξεκίνησε από τον Τίτο και τον Μουσολίνι. Αλλά και βεβαίως ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη ευθύνη….Ή μπορώ να πω με εξαπάτησε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Εξηγώντας την κατηγορία του περί εξαπάτησης από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος είπε:

«Ο κ. Τσίπρας με εξαπάτησε διότι η πρώτη συμφωνία μας ήταν ότι θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών μετά τις εκλογές και η δεύτερη συμφωνία μας ότι θα έρθει στη Βουλή μετά το Μάρτιο. Όμως εκείνο που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε μια συνεργασία είναι να πάρει βουλευτές από τον κυβερνητικό του εταίρο και να διασφαλίσει τη φίμωση στη βουλή ενός ανθρώπου που μιλάει 25 χρόνια στη βουλή. Και για να με χτυπήσει προσπάθησε με μεθόδευση του Πρόεδρου της Βουλής να μου αφαιρέσει το λόγο ως πολιτικού αρχηγού».

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα αντέστρεψε τα λόγια του πρωθυπουργού:

«Είπε στη Βουλή «προσπάθησα να σε προφυλάξω μην γίνεις Σαμαράς». Ενώ έγινε ο ίδιος Σαμαράς. Την προδοσία την έκανε ο ίδιος. Αυτόν τον πολιτικό αμοραλισμό στην Ελλάδα δεν τον έχω ξαναδεί. Αποστασία τέτοια από τον κυβερνητικό σου εταίρο και την αριστερά δεν την είχαμε ματαδεί».

Αναφερόμενος στους βουλευτές που εγκατέλειψαν τους ΑΝΕΛ «συμμαχώντας» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως ο Βασίλης Κόκκαλης ντρέπεται κι αλλάζει δρόμο όταν τον συναντά.

«Σε μια δύσκολη στιγμή ο άνθρωπος έχει να βάλει την αξιοπρέπεια του στο ζύγι. Στη ζυγαριά του ο κ. Κόκκαλης και η κυρία Χρυσοβελώνη έβαλαν την καρέκλα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως οι γείτονες «έχουν μια πολιτική λεκτικού τσαμπουκά ο οποίος δεν συνδέεται πάντα με απειλή πραγματική χρήσης βίας… Οι Τούρκοι είναι δειλοί. Όταν καταλάβουν ότι έχουν απέναντι τους μια αποφασισμένη Ελλάδα ή έναν αποφασισμένο γείτονα είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τσαμπουκά, αλλά μόλις κατεβαίνει ο ψηλός, φεύγουν».

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT ο Πάνος Καμμένος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.