Βαριές καταγγελίες για κύκλωμα μιζών με βίζες κατά Ν.Κοτζιά από τον Π.Καμμένο (βίντεο)

Βαριές καταγγελίες για κύκλωμα μιζών με βίζες κατά Ν.Κοτζιά από τον Π.Καμμένο (βίντεο)

Σε πολύ βαριές καταγγελίες κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για υπόθεση σύναψης σύμβασης έκδοσης βίζας προχώρησε ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Τα όργια που έγιναν στο υπουργείο Εξωτερικών δεν έχουν προηγούμενο. Ένα Σαββατοκύριακο του Πετσίτη ή του Φρουζή είναι μια απλή Παρασκευή για τον Κοτζιά».

«Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε. Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση» προειδοποίησε κατά την διάρκεια της πρωτολογίας του ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας για να επαναλάβει σε άλλο σημείο: «Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε για το επίμαχο θέμα κατέθεσε μια σειρά emails που όπως υποστήριξε αποτελεί εσωτερική αλληλογραφία στελεχών του υπουργείο Εξωτερικών και αλληλογραφία των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου με εκπροσώπους συγκεκριμένων εταιριών που ήθελαν να πάρουν το έργο.

«Οι συνθέσεις των επιτροπών που θα αποφάσιζαν για την κατάρτιση της προκήρυξης, την εξέταση των προσφυγών κ.α. έγιναν με προσωπικές επιλογές του κ. Κοτζιά», υποστήριξε ο κ. Καμμένος για να συνεχίσει λέγοντας ότι εταιρεία που αρχικώς είχε απορριφθεί επανεμφανίστηκε στο «κάδρο» και πήρε το έργο ως υπεργολάβος και πως οι υπάλληλοι που την απέρριψαν μπήκαν στο «ψυγείο» ενώ εκείνοι που την επανέφεραν πήραν με εντολή του κ. Κοτζιά προνομιακές μεταθέσεις.

«Στην τελική φάση του διαγωνισμού όσοι πρέσβεις είχαν αντισταθεί στις απόψεις του υπουργού μετατέθηκαν για να μην εμποδίσουν τα σχέδιά του» είπε μεταξύ άλλων.

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά υποχρεώνομαι να το κάνω. Καταθέτω τα email που ανακτήθηκαν από το ΥΠΕΞ που δείχνουν ότι πριν τη διενέργεια του διαγωνισμού, πριν καν συνταχθεί η προκήρυξη, υπάρχει αλληλογραφία με την εταιρία που ήθελε να πάρει το έργο» είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως από την αλληλογραφία φαίνεται πως «ο υποψήφιος του διαγωνισμού ετοίμασε την προκήρυξη που θέλει. Σε κάποιο email αναφέρεται: “δες το κείμενο για να προωθηθεί ως τελικό. Αντε και με το καλό. Την Δευτέρα θα δω τον Τόνι” -Ο Τόνι είναι μάλλον ο Πετσίτης του συστήματος».

«Ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη» είπε ο ίδιος.

«Δεν κατεβαίνω, φέρτε τον φρούραρχο»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Γιώργος Βαρεμένος του συνέστησε να συντομεύει καθώς είχε ξεπεράσει τον χρόνο που του αναλογεί.

«Δεν κατεβαίνω από εδώ. Φέρτε τον φρούραρχο αν θέλετε. Δεν θα με φιμώσετε. Μου αφαιρέσατε την κοινοβουλευτική ομάδα. Επιχειρήσατε να με εξευτελίσετε . Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά θα πέσει η κυβέρνηση» προειδοποίησε ο κ. Καμμένος. Όταν δε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θοδωρής Δρίτσας διαμαρτυρήθηκε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση τότε δεν θα ενημέρωνα τον πρωθυπουργό. Θα παραιτούμουν και θα πήγαινα στην δικαιοσύνη. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο και αποπέμφθηκε ο Κοζτιάς. Τώρα ήρθαν και τα ατράνταχτα στοιχεία και τα παρουσιάζω».

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Καμμένου, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε ότι τα έγγραφα (emails κλπ) δεν μπορούν να διανεμηθούν στους βουλευτές καθώς πρέπει να εξεταστεί εάν παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα.

«Μοιράστε τα, γιατί θα τα κάνω φέιγ βολάν»

«Αναλαμβάνω την ευθύνη. Παραιτούμαι από την βουλευτική ασυλία ή ακόμα και από το βουλευτικό αξίωμα αν χρειαστεί. Να τα μοιράσετε στους βουλευτές αλλιώς θα τα κάνω φέιγ βολάν. Αφήστε τα αυτά. Μην καλύπτετε τον Κοτζιά. Θα πάτε σούμπιτοι»!

Απαντώντας ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε αρχικά πως «η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην νομιμότητα και τα σκάνδαλα είναι δεδομένη. Εκλεχτήκαμε με εντολή να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα διαφθοράς. Όπου βρίσκουμε περιπτώσεις σκανδάλων τα στέλνουμε δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι από τους έλεγχους που έχει διενεργήσει η δικαιοσύνη και το υπουργείο Εξωτερικών δεν βρέθηκε ούτε «σκιά παρανομίας» στις ενέργειες του προκατόχου του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.