ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Αντιπαράθεση Ν.Κεραμέως – Π.Σκουρλέτη: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τη δημόσια εκπαίδευση και λειτουργεί υπέρ μόνο των ιδιωτικών»

«Η διαφορά μας είναι ότι εμείς κάνουμε αυτό που λέμε και με το παραπάνω»

Αντιπαράθεση Ν.Κεραμέως – Π.Σκουρλέτη: «Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τη δημόσια εκπαίδευση και λειτουργεί υπέρ μόνο των ιδιωτικών»

Έντονη ήταν η αντίδραση της κ. Ν.Κεραμέως στις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτη, ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τη δημόσια εκπαίδευση και λειτουργεί υπέρ μόνο των ιδιωτικών σχολαρχών.

«Είναι αστείο να μιλάτε για διορισμούς, αποκρύπτοντας ότι οι δικές σας κυβερνήσεις ήταν που μας έβαλαν στη μέγγενη των μνημονίων που τους απαγόρευε. Παραλάβαμε ένα καθεστώς, 10 αποχωρήσεις μία πρόσληψη και παραδώσαμε μία αποχώρηση μία πρόσληψη. Θα περίμενα να πείτε κάτι για τα σχολεία που κυριολεκτικά είναι ερείπια, έχουν προβλήματα αντισεισμικότητας, είναι παγωμένα, ακατάλληλα και πολλές φορές συμβαίνουν ατυχήματα», σχολίασε ο Π.Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Τα χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης θα έπρεπε να κατευθυνθούν και στην εκπαίδευση. Εσείς όμως δίνετε μονομερώς επίδομα στους αστυνομικούς και εξαιρείτε τους εκπαιδευτικούς, το νοσοκομειακό προσωπικό και τους ανθρώπους στη καθαριότητα.

Δεν είδα να επενδύετε αυτή την ιδεολογία και στη παιδεία. Ακούστε την ΟΛΜΕ που αυτή τη στιγμή διαδηλώνει και μην λειτουργείτε μόνο για τους ιδιωτικούς σχολάρχες. Η παιδεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι εκπαίδευση».

«Καταλαβαίνω τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεστε. Γιατί επί ημερών της ΝΔ έγιναν οι 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια που δεν έγινε ούτε ένας. Εμείς απαντάμε με πράξεις, όχι με λόγια. Όταν αναλάβαμε εμείς τη διακυβέρνηση δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Ο κ.Φίλης είχε υποσχεθεί 20.000 διορισμούς. Γιατί δεν τους έκανε; Η διαφορά μας είναι ότι εμείς κάνουμε αυτό που λέμε και με το παραπάνω», σχολίασε η υπουργός Παιδείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πραγματικότητα σε όσα ισχυρίζεστε είναι το διάγραμμα που κατέθεσα για τις δράσεις στην εκπαίδευση. Και η αλήθεια είναι ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας ξεπέρασε τα 6 δισ. Οι πολίτες λοιπόν μας κρίνουν», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.