ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άρης Πορτοσάλτε: «Η ΕΣΗΕΑ επειγόντως να οργανώσει μαθήματα γραμματικής για τους δημοσιογράφους»

«Όπως ετοιμάζεσαι για ένα γεγονός και διαλέγεις τι γραβάτα ή τι κραγιόν θα φορέσεις, έτσι θα πρέπει να προετοιμάζεσαι και για κάποιες δύσκολες λέξεις»

Άρης Πορτοσάλτε: «Η ΕΣΗΕΑ επειγόντως να οργανώσει μαθήματα γραμματικής για τους δημοσιογράφους»

Ο Άρης Πορτοσάλτε το πρωί της Τρίτης, με αφορμή την κάλυψη της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να «οργανώσει επειγόντως μαθήματα γραμματικής» για τους δημοσιογράφους.

«Όπως ετοιμάζεσαι για ένα γεγονός και διαλέγεις τι γραβάτα ή τι κραγιόν θα φορέσεις, έτσι θα πρέπει να προετοιμάζεσαι και για κάποιες δύσκολες λέξεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη λέξη «βασιλομήτωρ» λέγοντας «αφού θες να τη χρησιμοποιήσεις μάθε και πώς κλίνεται».

Ο δημοσιογράφος κάλεσε την ΕΣΗΕΑ να οργανώσει σεμινάρια γραμματικής ιδιαίτερα για τους νεότερους που μπαίνουν στη δημοσιογραφία ενώ οι παρουσιαστές της εκπομπής θυμήθηκαν παλιότερα περιστατικά κακής χρήσης της γλώσσας που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οδήγησαν σε απολύσεις δημοσιογράφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.