ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αύριο η ακρόαση δικαστικών λειτουργών για τη θέση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Η συγκεκριμένη θέση πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022

Αύριο η ακρόαση δικαστικών λειτουργών για τη θέση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση δικαστικών λειτουργών από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η συγκεκριμένη θέση πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022. Η ακρόαση των δικαστικών λειτουργών θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα, την Τρίτη.

Η διαδικασία για την επιλογή νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Βάσει του άρθρου 14 του Κανονισμού της Βουλής, η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει γνώμη, σύμφωνα με τον ν. 3841/2010 και μετά από ακρόαση των υποψηφίων, ομοφώνως, άλλως με πλειοψηφία τουλάχιστον των 4/5 των μελών της, για την επιλογή του εισαγγελέα και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, στις 12:00, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, Νικολάου Πιπιλίγκα, Θεοδώρου Κανελλόπουλου, Χρήστου Τζανερρίκου, Γεωργίου Χριστοδούλου και Μαρίας Βασδέκη, και των αρεοπαγιτών Βασιλικής Ηλιοπούλου, Ελένης Φραγκάκη, Ανθής Γκάμαρη, Ζαμπέτας Στράτα, Πηνελόπης Παρτσαλίδου-Κομνηνού, Μαρίας Κουβίδου, Όλγας Σχετάκη-Μπονάτου, Γεωργίου Κόκκορη, Βασιλείου Μαχαίρα και Μαρίας Μουλιανιτάκη, προκειμένου η Διάσκεψη των Προέδρων να εκφράσει γνώμη για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, η οποία πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022.

Επίσης, αύριο Τρίτη, στις 16:30, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση, από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Δημητρίου Παπαγεωργίου, Ελένης Μετσοβίτου-Φλουρή, Αριστέας Θεοδόση, Ιωάννη Αγγελή, Ιωάννη Προβατάρη, Όλγας Σμυρλή, Ισίδωρου Ντογιάκου, Δημητρίου Ασπρογέρακα, Βασιλείου Παππαδά, Λάμπρου Σοφουλάκη, Γεωργίας Αδειλίνη και Μαριάννας Ψαρουδάκη. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τη 2η συνεδρίαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.