Η συγκεκριμένη θέση πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022

Αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση δικαστικών λειτουργών από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η συγκεκριμένη θέση πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022. Η ακρόαση των δικαστικών λειτουργών θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα, την Τρίτη.

Η διαδικασία για την επιλογή νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Βάσει του άρθρου 14 του Κανονισμού της Βουλής, η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει γνώμη, σύμφωνα με τον ν. 3841/2010 και μετά από ακρόαση των υποψηφίων, ομοφώνως, άλλως με πλειοψηφία τουλάχιστον των 4/5 των μελών της, για την επιλογή του εισαγγελέα και των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη, στις 12:00, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, Νικολάου Πιπιλίγκα, Θεοδώρου Κανελλόπουλου, Χρήστου Τζανερρίκου, Γεωργίου Χριστοδούλου και Μαρίας Βασδέκη, και των αρεοπαγιτών Βασιλικής Ηλιοπούλου, Ελένης Φραγκάκη, Ανθής Γκάμαρη, Ζαμπέτας Στράτα, Πηνελόπης Παρτσαλίδου-Κομνηνού, Μαρίας Κουβίδου, Όλγας Σχετάκη-Μπονάτου, Γεωργίου Κόκκορη, Βασιλείου Μαχαίρα και Μαρίας Μουλιανιτάκη, προκειμένου η Διάσκεψη των Προέδρων να εκφράσει γνώμη για την πλήρωση της θέσης του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, η οποία πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου 2022.

Επίσης, αύριο Τρίτη, στις 16:30, έχει προγραμματιστεί η ακρόαση, από τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Δημητρίου Παπαγεωργίου, Ελένης Μετσοβίτου-Φλουρή, Αριστέας Θεοδόση, Ιωάννη Αγγελή, Ιωάννη Προβατάρη, Όλγας Σμυρλή, Ισίδωρου Ντογιάκου, Δημητρίου Ασπρογέρακα, Βασιλείου Παππαδά, Λάμπρου Σοφουλάκη, Γεωργίας Αδειλίνη και Μαριάννας Ψαρουδάκη. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κατά τη 2η συνεδρίαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!