Γ.Πατούλης για φωτιά στη Σταμάτα: «Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός»

Γ.Πατούλης για φωτιά στη Σταμάτα: «Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως η άμεση δράση και οι συντονισμένες ενέργειες αποσόβησαν τα χειρότερα στις χθεσινές πυρκαγιές.

«Οι φωτιές ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και εάν δεν υπήρχαν σωστές ενέργειες μπορεί να είχαμε τραγικά αποτελέσματα. Η φωτιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με αμεσότητα, ενότητα και συντονισμό» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι φωτιές σε Σταμάτα και Ροδόπολη να προήλθαν από εμπρησμό. «Εξετάζεται και ο εμπρησμός. Και δεν αποκλείεται. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές το ανθρώπινο χέρι συμβάλει σε μια διαδικασία καταστροφής του περιβάλλοντος. Πολύ σύντομα το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα έχει αποτελέσματα».

Σήμερα θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τα επόμενα 2-3 24ώρα.

«Να αποφύγομε οποιαδήποτε μορφές εργασίας στο ύπαιθρο, καύση σκουπιδιών ή χόρτων, η μηχανικές κινήσεις που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καθαριστούν και τα οικόπεδα.

Τέλος, σήμερα, θα ανακοινωθούν από την Περιφέρεια οι αίθουσες που θα μπορούν οι πολίτες θα μπορούν να δροσιστούν λόγω καύσωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.