Δήμαρχος Σαρωνικού Π.Φιλίππου: «Μέλημα όλων μας είναι να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου»

Δήμαρχος Σαρωνικού Π.Φιλίππου: «Μέλημα όλων μας είναι να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου»

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως πολύ δύσκολή την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο της Κερατέας, λέγοντας ότι το τελικό στοίχημα είναι να μην περάσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.

«Δίνουμε μάχη βρισκόμαστε στην Συντερίνα, όπου επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το μέτωπο είναι μεγάλο το υπολογίζουμε στα 3 με 4 χιλιόμετρα».

Όπως είπε ο κ. Φιλίππου αντιμετωπίζουν μια νέα αναζωπύρωση, καθώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και τα εναέρια φεύγουν περιοδικά για να ρίξουν νερό και στο μέτωπο των Βιλίων και το μέλημα όλων μας είναι να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου που κινδυνεύει.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, έχουν στηθεί αντιπυρικές ζώνες στον δρόμο που από Ανάβυσσο, οδηγεί σε Άγιο Κωνσταντίνο και Λαύριο και αν περάσει από εκεί τότε ο εθνικός Δρυμός του Σουνίου θα κινδυνεύσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τόνισε έχει σημειωθεί τεράστια καταστροφή αλλά έχουν καεί και κάποια σπίτια: «Έχει δυνατό αέρα, στο σημείο υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές. Θα έχουμε μια πολύ δύσκολη νύκτα, αλλά ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.