ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ μας χρωστούν 70.000 ευρώ αλλά δεν κόβουμε το νερό – Σεβόμαστε τους μετανάστες»

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ μας χρωστούν 70.000 ευρώ αλλά δεν κόβουμε το νερό – Σεβόμαστε τους μετανάστες»

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στο πλαίσιο της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν κατά της εταιρείας που εκτελεί το έργο επέκτασης των δομών και ουσιαστικά κατασκευής νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας σε πρώτη φάση 250 λαθρομεταναστών ισχυρίστηκε ότι «οι οφειλές των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου όπου φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες, προς τη ΔΕΥΑΟ ανέρχονται σε 70.000 ευρώ και παρ’ ότι το αρμόδιο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη δεν τις εξοφλεί, δεν κόβεται το νερό από… σεβασμό σε όσους βρίσκονται εκεί».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας εντύπωση προκάλεσε το ποσό που οφείλεται στη ΔΕΥΑΟ για τις παροχές της Επιχείρησης στις δομές του Φυλακίου, που υπάγονται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ.Μαυρίδης, η οφειλή ανέρχεται σε 70.000 ευρώ (μέχρι και το τέλος του 2021), καθιστώντας τις δομές “τον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΥΑΟ”, όπως είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Επίσης εξήγησε ότι η Επιχείρηση έχει το δικαίωμα να κόψει το νερό άμεσα στις εγκαταστάσεις του Φυλακίου, “δεν το κάνει όμως από σεβασμό στους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί και στους εργαζόμενους”.

Η απορία που γεννάται μετά από την παραδοχή αυτή του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, είναι πως θα λειτουργούσε η ΔΕΥΑΟ αν κάποιος κάτοικος της Ορεστιάδας ή του δήμου γενικότερα οφείλει ένα σημαντικό ποσό, το οποίο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει; Θα τον… σεβόταν όπως τους λαθρομετανάστες ή θα του έκοβε το νερό, χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο;

Δηλαδή το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου του Νότη Μηταράκη βρήκε δηλαδή 22 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει νέα δομή στο Φυλάκιο, αλλά δεν… βρίσκεται 70 χιλιάρικα να πληρώσει το νερό; Κι αντί άμεσα να γίνει διακοπή για να… ζοριστεί, ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης πολύ φυσιολογικά δηλώνει πως σέβεται όσους βρίσκονται εκεί και δεν δίνει εντολή διακοπής; Ο “αγωνιστής” που θα απέτρεπε τις εργασίες και έκανε ότι μπορούσε για να ΕΚΦΥΛΙΣΤΟΥΝ οι αντιδράσεις του απλού κόσμου;

Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά μέτρα, μέσα στον Μάρτιο η δικαστική απόφαση

Σήμερα Πέμπτη λοιπόν συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΔΕΥΑΟ, του ΤΟΕΒ Ριζίων, κατοίκων του Φυλακίου, κατά της εταιρείας (ΤΕΡΝΑ) που εκτελεί τις εργασίες επέκτασης/αναβάθμισης των δομών μεταναστών/προσφύγων στο Φυλάκιο. Η απόφαση αναμένεται μέσα στον Μάρτιο από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας. Την ερχόμενη Τρίτη (1η Μαρτίου) δόθηκε προθεσμία για την υποβολή των σημειωμάτων (έγγραφα και απόψεις επί της συζήτησης που έγινε) από τους συνηγόρους και των δύο πλευρών όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της Χρυσούλας Σαμουρίδου η ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Όσοι έχουν προσφύγει πάντως το έκαναν για “προσβολή προσωπικότητας”, ως φυσικά και νομικά πρόσωπα, από πιθανή βλάβη στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης της περιοχής, εξαιτίας των εργασιών που εκτελούνται εδώ και έναν μήνα σε εκτάσεις παρακείμενες των υφιστάμενων δομών. Η συζήτηση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και στη διάρκειά της εξετάστηκαν ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ Βασίλης Μαυρίδης και δύο εκ των αιτούντων κατοίκων, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός που έχει ορίσει ως υπεύθυνο η εταιρεία στο εργοτάξιο του Φυλακίου.

Οι ισχυρισμοί που αναπτύχθηκαν και από τις δύο πλευρές ήταν παρόμοιες εκείνων που παρουσιάστηκαν και κατά το στάδιο της συζήτησης της προσωρινής διαταγής (27/01), η οποία είχε απορριφθεί, ωστόσο στη σημερινή διαδικασία παρουσιάστηκαν και κάποιες επιπρόσθετες μαρτυρίες για πιθανούς κινδύνους πρόκλησης βλάβης στα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, τις οποίες αντέκρουσε η πλευρά της εταιρείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Evros-news

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.