Ηλιόπουλος: Ευθύνες στο δήμο για τα Εξάρχεια- Η περιοχή δεν είναι άβατο

Ηλιόπουλος: Ευθύνες στο δήμο για τα Εξάρχεια- Η περιοχή δεν είναι άβατο

Tο πρόγραμμα της παράταξης του, της «Ανοιχτής Πόλης» για την Ασφάλεια, τα Εξάρχεια, τα προβλήματα της καθημερινότητας, τη βραχυχρόνια μίσθωση, τη δημοτική αστυνομία, τα δημοτικά τέλη και την προσβασιμότητα στην πόλη, ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη του, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Μπροστά στα Γεγονότα».

Σε σχετική ερώτηση για τα Εξάρχεια, ο κ. Ηλιόπουλος, τόνισε ότι «η ασφάλεια είναι κεντρικό ζήτημα, γιατί μια πόλη δεν μπορεί να λειτουργεί χωρίς ασφάλεια» και ότι «δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην ασφάλεια και τα δικαιώματα».

Ένας πολίτης, είπε, «δεν μπορεί να είναι φοβισμένος ούτε στην πόλη του, ούτε στη γειτονιά του».

Ωστόσο σημείωσε ότι η Αθήνα δεν είναι ανασφαλής πόλη αλλά «υπάρχουν περιοχές που υπάρχουν ζητήματα και τα Εξάρχεια είναι μία από αυτές τις περιοχές». Τη σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια την απέδωσε σε τρεις αρνητικούς παράγοντες.

Ολοκληρωτική εγκατάλειψη

«Ο πρώτος παράγοντας, είναι η ολοκληρωτική εγκατάλειψη απ’ το δήμο.

Ο δήμος δεν έχει κανένα άλλοθι πως αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια υπάρχει ο πιο εγκαταλελειμμένος χώρος πρασίνου στην Αθήνα, ο Λόφος του Στρέφη» είπε και πρόσθεσε ότι ο δεύτερος παράγοντας, είναι «το πως τρέχει το “ράλι” στο real estate και στα ενοίκια. Και ο τρίτος παράγοντας είναι ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια οργανωμένο έγκλημα και μαφίες που αναπαράγουν όλες αυτές τις πρακτικές που βλέπουμε».

Επίσης, τόνισε ότι «τα Εξάρχεια δεν είναι γκέτο, ούτε άβατο. Μια γειτονιά η οποία Παρασκευή και Σαββατοκύριακο δέχεται 10 χιλιάδες επισκέπτες, δεν είναι γκέτο. Το γεγονός ότι ο δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει μια θεσμική συνεργασία με επιτροπές κατοίκων και με την αρχιτεκτονική δείχνει ένα έλλειμμα πολιτικής στόχευσης».

Ακόμη ανάφερε ότι κατεβαίνει «για δήμαρχος της Αθήνας δεν κατεβαίνω για υπουργός προστασίας του πολίτη.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένας δήμος δεν μπορεί να κερδίσει πίσω δύο δρόμους, την Τοσίτσα και τη Στουρνάρη. Μπορεί να τους κερδίσει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα δώσουν ζωντάνια στη γειτονιά», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη διαχείριση Καμίνη, είπε ότι «πήρε ένα δήμο χρεοκοπημένο από τις προηγούμενες διοικήσεις Μπακογιάννη – Κακλαμάνη» αλλά έχασε εντελώς τη μάχη της καθημερινότητας».

Επίσης, ανέφερε ότι «ο δήμος της Αθήνας είναι ένας πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση». Σχετικά με τα δημοτικά τέλη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σε περιοχές που είναι πιεσμένες, ακόμα και σε ζητήματα ασφάλειας, ο δήμος πρέπει να έχει ειδική πολιτική για τα δημοτικά τέλη».

Επίθεση στον Κώστα Μπακογιάννη

Στην ερώτηση αν ο δήμος της Αθήνας είναι ένα καλό βήμα να τον γνωρίσει ο κόσμος και να αποτελέσει εφαλτήριο για πολιτική καριέρα, ο κ. Ηλιόπουλος απάντησε ότι θα του ήταν πολύ εύκολο να παραμείνει στο υπουργείο και να κατέβει βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

«Μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να δουλέψω για την πόλη στην οποία έχω μεγαλώσει, έχω εργαστεί και σήμερα ζω. Θεωρώ πως είναι πολύ τιμητικό να μπορείς να δουλέψεις για την Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα εγώ έχω κατέβει να δουλέψω για την πόλη μου» σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχει ήδη απευθύνει αυτή την ερώτηση στον συνυποψήφιό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θεωρώ πως θα ήταν καλή εξέλιξη μετά τον Οκτώβριο που η ΝΔ θα ψάχνει για αρχηγό, ο κ. Μπακογιάννης να αναλάβει τη ΝΔ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.