Η Άρτα λέει «όχι» για hot spot – «Υπάρχουν ήδη χιλιάδες μετανάστες στην περιοχή»

Η Άρτα λέει «όχι» για hot spot – «Υπάρχουν ήδη χιλιάδες μετανάστες στην περιοχή»

Όχι είπε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για την δημιουργία δομής προσφύγων στο Χανόπουλο, όπως είχε ανακοινωθεί μετά την σύσκεψη στην Αθήνα από τους αρμόδιους υπουργούς που πιέζουν την μεταφορά χιλιάδων αλλοδαπών αγνώστων στοιχείων δίπλα από πόλεις με πιέσεις να γίνονται για την αποδοχή από μέρους αυτοδιοικητικών να τους δεχτούν.

Είχε προηγηθεί το όχι και για τα Κρεκούκια στον Αμμότοπο.

Η έκταση στο Χανόπουλο είναι ιδιωτική και φαίνεται ότι είχε επέλθει συμφωνία μεταξύ του ιδιώτη και της κυβέρνησης για την μίσθωση πενήντα στρεμμάτων προκειμένου να γίνει Κέντρο για την φιλοξενία 1500 προσφύγων και μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Άρτας βέβαια ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες παρά μόνο μετανάστες και για μία ακόμη φορά έβαλε στην ατζέντα τις δύο με τρεις χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στους κάμπους της Άρτας και με τους περισσότερους να απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.

Κατά τον ίδιο ο αριθμός αυτός θα πρέπει να συνυπολογιστεί και να «χρεωθεί» στην περιοχή.

Πέραν αυτού και ενώ υπήρξαν εισηγήσεις για συγκεκριμένη πρόταση καθώς και η Άρτα θα πρέπει να συμβάλλει στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντ’ αυτού ο δήμαρχος πρότεινε και έγινε αποδεκτό να γίνει εκ νέου συζήτηση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πάει το σύνολο της χώρας σε ποσοστά άνω του 1% τότε να ζητηθούν μικρές και διαχειρίσιμες δομές σε όλους τους δήμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.