Σε λιγότερα από 190 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των δύο εκατομμυρίων κατοίκων, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας σε μήνυμά του εν όψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων που αρχίζει αύριο.

Σε βίντεο – απολογισμό των δράσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνει ότι «η παγκόσμια υγειονομική κρίση δεν βρήκε απροετοίμαστη την ΠΚΜ, η οποία κλήθηκε πρώτη να αντιμετωπίσει τον ιό έχοντας το πρώτο κρούσμα στη χώρα».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρεται στις δράσεις που υλοποιήθηκαν, όπως η δωρεάν εφαρμογή τηλεϊατρικής, η παροχή γευμάτων και τροφίμων σε 17.000 πολίτες που έχουν ανάγκη και ειδών προστασίας ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η στήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής με 35 τόνους υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας, η δημιουργία 24 νέων Κλινών Εντατικής Θεραπείας και ο εξοπλισμός με 40 εκατομμύρια ευρώ νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της ΠΜΚ.

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι είναι διαρκής η συνεργασία με τους φορείς, τους Δήμους, τα Επιμελητήρια, τον επιχειρηματικό κόσμο «για τη δημιουργία ενός δρόμου προστασίας και ασφάλειας για την επόμενη ημέρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αύριο, όλοι μαζί ως κοινωνία, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στη νέα πραγματικότητα. Η ώρα να ξαναβρεθούμε ήρθε. Θα το κάνουμε με ασφάλεια, με προστασία, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων. Και όπως ήρθε αυτή η στιγμή να ξαναβρεθούμε, έτσι θα έρθει και η ώρα που θα ξαναβρούμε τη ζωή μας, χωρίς να αφήσουμε κανέναν μόνο του, κανέναν πίσω. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει Αλληλεγγύη: Να νοιάζομαι για τον άνθρωπο δίπλα μου και να προχωράμε όλοι μαζί για μια καλύτερη ζωή. Μαζί, σίγουρα θα τα καταφέρουμε» τονίζει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.