Δήμαρχος Λαρισαίων σε Ρομά της Νέας Σμύρνης: «Συνεργαστείτε αλλιώς θα έρθουν και πάλι περιοριστικά μέτρα»

Δήμαρχος Λαρισαίων σε Ρομά της Νέας Σμύρνης: «Συνεργαστείτε αλλιώς θα έρθουν και πάλι περιοριστικά μέτρα»

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, καλεί τους κατοίκους της κοινότητας των Ρομά στη Νέα Σμύρνη να συνεργαστούν με τις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία και να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, διαφορετικά -προειδοποιεί- τα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή θα αποτελέσουν μονόδρομο και πάλι.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, ο δήμαρχος έστειλε το εξής μήνυμα:

«Η περιοχή της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, που κατοικούν οι Ρομά, συνεχίζει να δίνει νέα θετικά κρούσματα στον κορωνοιό. Στην συγκεκριμένη κοινότητα, έχει καταγραφεί ήδη ένας θάνατος 50χρονου ασθενούς με βαρύ υποκείμενο νόσημα, ενώ χθες βράδυ μια 72χρονη γυναίκα εισήχθη στην ΜΕΘ με βαριά συμπτώματα της νόσου, γεγονός που πιθανότατα σημαίνει ότι τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η Πολιτεία με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων ακόμα και με την επιβολή του μέτρου της καραντίνας και τη απομάκρυνση των θετικών κρουσμάτων στη δομή της «Αρωγής», προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη διασπορά της νόσου. Απαιτείται όμως και η συνεργασία ΟΛΩΝ των κατοίκων της κοινότητας των Ρομά στην περιοχή.

Απευθυνόμενος, λοιπόν, στους κατοίκους του οικισμού, τους καλώ, άλλη μια φορά, να συνεργαστούν με τις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία και να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Πρέπει να αντιληφθούν όλοι στον οικισμό πως ο ιός ακόμα κυκλοφορεί και έχει απειλητικές διαθέσεις, κυρίως ως προς τις ευπαθείς ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενημερώνω όλους πως η Πολιτεία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι απαιτείται για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και γενικότερα στην πόλη της Λάρισας. Γι αυτό ας συνεργαστούν ΟΛΟΙ. Σε διαφορετική περίπτωση και το λέω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ, η επιβολή νέων περιορισμών στον οικισμό των Ρομά θα αποτελέσει μονόδρομο.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.