Νόμος δύο ταχυτήτων: Αν είσαι κυβερνητικός ή συγγενής κυβερνητικού η «κοινωνική αποστασιοποίηση» δεν ισχύει

Νόμος δύο ταχυτήτων: Αν είσαι κυβερνητικός ή συγγενής κυβερνητικού η «κοινωνική αποστασιοποίηση» δεν ισχύει

Το λάθος του για τον χθεσινό συνωστισμό στην Ομόνοια παραδέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μετά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη παραβίασε τους κανόνες για την «κοινωνική αποστασιοποίηση».

Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε πράξει και ο πρωθυπουργός με την «μουσική περιφορά» με φορτηγό πάνω στο οποίο τραγουδούσε στους δρόμους της Αθήνας, η γνωστή τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοφάλτη.

Τότε ο πρωθυπουργός κατέβηκε από το Μαξίμου για να την «υποδεχτεί» και είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου εν καιρώ μάλιστα καραντίνας!

Προφανώς άλλοι κανόνες ισχύουν για τους κυβερνητικούς και τους συγγενείς τους και άλλοι για τους κοινούς θνητούς. Κατά τ΄άλλα ενοχλείται η κυβέρνηση από ένα άνοιγμα των εκκλησιών λόγω συνωστισμού… των πιστών.

Με ένα μικρό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξηγεί, μεταξύ άλλων, τι ακριβώς έγινε, λέγοντας ότι δεν έγιναν εγκαίνια και πως ο ίδιος έμεινε εκεί για λίγα λεπτά.

Απαντώντας στην κριτική για συνωστισμό ο δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξή του είπε ότι «εμείς την είχαμε από τον Μάρτιο έτοιμη την πλατεία αλλά δεν την ανοίγαμε λόγω κορωνοϊού»

«Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι» πρόσθεσε..

Επιπλέον, όπως είπε, «εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά, για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις».

«Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο. Εύχομαι να είναι τόπος ευχάριστου συνωστισμού στο μέλλον»..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα όμως, «αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και να μην διαφυλάσσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.