ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πύργος του Πειραιά: «Ζωντανεύει» ξανά – Γ. Μώραλης: «Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»

Πύργος του Πειραιά: «Ζωντανεύει» ξανά – Γ. Μώραλης: «Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά»

Ο «πύργος-φάντασμα» του Πειραιά ξαναπαίρνει ζωή. Τη Δευτέρα (06/07) έπεσαν οι υπογραφές στη σύμβαση για την ανακαίνιση του Πύργου του Πειραιά, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1972.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τον Πειραιά και για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας», ανέφερε ο Γιάννης Μώραλης από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου υπογράφηκε η σύμβαση για την αξιοποίηση του πύργου μεταξύ της δημοτικής Αρχής, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, της εταιρίας Dimand-Prodea Investments και της Alpha Bank που χρηματοδοτεί το έργο.

Το παρών έδωσαν, ακόμα, οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά με σχέδιο, προγραμματισμό και θέληση», πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το οικονομικό αντάλλαγμα για το Δήμο Πειραιά θα ανέρχεται στο 1.010.000 ευρώ, με αναπροσαρμογή 2% ετησίως. Τα έργα ανακαίνισης αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 2,5 χρόνια και προβλέπουν μικτές χρήσεις γραφείων, καταστημάτων, χώρους ενημέρωσης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, πολυχώρο πολιτιστικών λειτουργιών, με χώρο εστίασης, γραφεία και εστιατόριο.

Η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά προβλέπει μικτές χρήσεις γραφείων/καταστημάτων και όπως διευκρινίζεται από το δήμο πρόθεση των επενδυτών έως σήμερα είναι να διαμορφωθεί το κτίριο ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Α και Β Υπόγειο: Μηχανολογικοί χώροι και χώροι στάθμευσης
Ισόγειο: Χώρος ενημέρωσης και ανάδειξης τουριστικού προϊόντος του Πειραιά και καταστήματα
1ος και 2ος όροφος: Καταστήματα
3ος όροφος: Πολυχώρος Πολιτιστικών λειτουργιών με χώρο εστίασης
4ος – 18ος όροφος: Γραφεία
19ος και 20ός όροφος: Εστιατόριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.