ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δήμαρχος Λαμίας Θ.Καραϊσκος για νέα «δομή φιλοξενίας» στις Θερμοπύλες: «Δεν την δεχόμαστε επ’ουδενί»

Δήμαρχος Λαμίας Θ.Καραϊσκος για νέα «δομή φιλοξενίας» στις Θερμοπύλες: «Δεν την δεχόμαστε επ’ουδενί»

Οργισμένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος μετά τις διαρροές του υπουργείου Μετανάστασευσης και Ασύλου για ενδεχόμενο δημιουργίας δομής φιλοξενίας.

«Δεν θα παρακολουθήσουμε τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στα επικοινωνιακά του τερτίπια. Έχουμε δώσει προ πολλού εξετάσεις τόσο για την υπεύθυνη στάση μας απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο και για την ευαισθησία μας και δεν του επιτρέπουμε την οποιοιδήποτε αιχμή.

Τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει το γεγονός ότι σχεδίαζε στα κρυφά και χωρίς ποτέ να ενημερώσει την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή γραπτά και έχουν κατατεθεί.

Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και κρυστάλλινες. Έχουν τεθεί σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως στο φως τη μέρας και μπορούν να αποδειχθούν με αδιάσειστα στοιχεία, ανά πάσα στιγμή. Οι Θερμοπύλες για μας είναι περισσότερο σημαντικές από οτιδήποτε και όφειλε να το έχει σεβαστεί.

Δυστυχώς πήγε να αιφνιδιάσει και απέτυχε. Η αλήθεια θα λάμψει. Είμαστε εδώ και περιμένουμε να ανακαλέσει άμεσα την λαθεμένη και ανεφάρμοστη απόφασή του», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λαμιέων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, διαρροές από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφεραν πως διευκρίνιζαν η επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες ότι ήταν πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων, κ.Καραΐσκου, ο οποίος σε συνάντηση με τον Υπουργό, κ. Νότη Μηταράκη, στις 10 Φεβρουαρίου 2020 πρότεινε την επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, αντί για την δημιουργία νέας δομής στη θέση Μαυρομαντήλα.

Την πρόταση του κ. Καραΐσκου υποτίθεται ότι αποδέχτηκε ο κ. Μηταράκης και από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με το οποίον, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, είχαν συστηματική επικοινωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αποτέλεσμα των αναλυτικών συζητήσεων, στις οποίες τέθηκε και το θέμα της διοίκησης της δομής, ήταν να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να εκδοθεί τον περασμένο Μάιο το σχετικό ΦΕΚ χωροθέτησης και άδειας κατασκευής, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, παραθέτοντας για του λόγου το αληθές και το ΦΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.