Α.Τζιτζικώστας: «Όποιος ζει στην Θεσσαλονίκη έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα – Κρίσιμη η κατάσταση»

Α.Τζιτζικώστας: «Όποιος ζει στην Θεσσαλονίκη έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα – Κρίσιμη η κατάσταση»

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε για ακόμη μία φορά ότι η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη παραμένει κρίσιμη και χρειάζεται προσοχή για να ξεπεραστεί ο κορωνοϊός.

«Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπου υπάρχει έξαρση της διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε πως όλη η χώρα δοκιμάζεται από την «έκρηξη» κρουσμάτων, αναφέροντας πως στη «βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα».

«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις ΜΕΘ, είπε ότι είναι καλυμμένο το 70-75% των κλινών και εκτίμησε ότι και σήμερα θα είναι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα τους ευάλωτους συμπολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.