ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: «Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων»

«Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του» δήλωσε

Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης: «Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων»

Με «καμάρι» ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος ότι θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλου ζευγαριού στην Ελλάδα.

«Εγώ είμαι αυτός που θα τελέσει το γάμο. Ήταν το πρώτο ζευγάρι που εξέφρασε το ενδιαφέρον του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (16.02.24), στον απόηχο και της δημοσίευσης της πρώτης αγγελίας γάμου ομόφυλων.

«Νομίζω τώρα που πλέον έχει νομοθετηθεί, όλοι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να τελέσουν το γάμο τους θα δείξουν και αυτοί το ανάλογο ενδιαφέρον», ανέφερε ο ίδιος.

«Αντιδράσαμε κανονικά, όπως θα έπρεπε να αντιδράσουμε σε κάθε τέτοια περίπτωση που αφορά ένα γάμο ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.

(…) Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια επικοινωνία με τους με τους κυρίους. Μετά τους εξηγήσαμε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις μέρες που πρέπει να περάσουν για να εκδοθεί η άδεια», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Και συνέχισε: «Είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις που περιμέναμε να γίνει νόμος του κράτους και από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου με το ΦΕΚ και με τις εγκυκλίους τις διευκρινιστικές, για να προχωρήσουμε κανονικά στην τέλεση και του πρώτου γάμου αλλά και των υπόλοιπων γάμων, όλων των υπόλοιπων συμπολιτών μας που θέλουν να παντρευτούν.

Έχω και τρεις συναδέλφους αντιδημάρχους που με αναπληρώνουν σε περίπτωση που δεν μπορώ εγώ να τελειώσω το γάμο, αλλά εγώ είμαι ο αρμόδιος», τόνισε.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμένουμε την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.