ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παλαιό Φάληρο: Ο Δήμος παρενέβη για την ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό μετά τις καταγγελίες των κατοίκων

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου απουσίαζε από τη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων στο Δημαρχείο της πόλης

Παλαιό Φάληρο: Ο Δήμος παρενέβη για την ηχορύπανση και το κυκλοφοριακό μετά τις καταγγελίες των κατοίκων

Άμεση σύσκεψη με τη συμμετοχή αρμοδίων φορέων, στο Δημαρχείο της πόλης, συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου και στο πλαίσιο της παρεμβατικής κινητοποίησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κατόπιν καταγγελιών περιοίκων του Ολυμπιακού Ακινήτου- Κλειστού Γηπέδου TAE KWON DO και της Πλατείας Νερού, σχετικά με πρόκληση όχλησης, τόσο από την καθημερινή εκπομπή υψηλής έντασης ήχου, όσο και από την κυκλοφορική συμφόρηση.

Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε οι αρμόδιοι φορείς να προβούν στις εξής άμεσες ενέργειες:

Απαίτηση προσκόμισης των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας των εκάστοτε ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, προκειμένου αυτές να λειτουργούν νομίμως και να πληρούν τις διατάξεις ασφαλείας, καθώς και τις λοιπές κείμενες πολεοδομικές, υγειονομικές, πυροσβεστικές διατάξεις

Απαίτηση προσκόμισης των απαιτούμενων εγκριτικών αποφάσεων, πολεοδομικών πράξεων και νομιμοποιητικών στοιχείων των εγκαταστημένων και εν λειτουργία πολεοδομικών χρήσεων

Ρύθμιση κυκλοφοριακών φόρτων με προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένου και του προσδιορισμού χώρου και ωραρίου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.

Οι ενέργειες αυτές θα γίνουν από κάθε φορέα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και, υπό την απαραίτητη επισήμανση, ότι η διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Ακινήτου TAE KWON DO, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς και της Πλατείας Νερού, η οποία γειτνιάζει άμεσα του γηπέδου και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλλιθέας, ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.).

Η ΕΤ.Α.Δ. – η οποία, σημειωτέον, απουσίαζε από την σύσκεψη παρότι προσκλήθηκε εγκαίρως να παραστεί – ως εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, μισθώνει περιουσιακά στοιχεία (εν προκειμένω εδαφικές εκτάσεις) που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της, απευθείας μέσω συμβάσεων, με τους εκάστοτε μισθωτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία και ως εκ τούτου, δεν δύναται να έχει γνώση των διμερών αυτών συμβάσεων και μισθωτηρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.