ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προς δύο ψηφοδέλτια η ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής: Πήρε πρόκριση ο Ν.Χαρδαλιάς – Ανακοινώνεται αύριο

Ο Γ.Παπανικολάου δεν ήθελε να μπει στην κούρσα

Προς δύο ψηφοδέλτια η ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής: Πήρε πρόκριση ο Ν.Χαρδαλιάς – Ανακοινώνεται αύριο

Δύο ψηφοδέλτια αναμένεται αν έχει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς το Μαξίμου φέρεται να δίνει το «χρίσμα» στον Νίκο Χαρδαλιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ν.Χαρδαλιάς πήρε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να ολοκληρώσει την περιοδεία που ξεκίνησε σήμερα σε στρατόπεδα της χώρας για τα αντιπυρικά τους σχέδια και να επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Αττικής.

Χθες, απόγευμα Σαββάτου, ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε περάσει και πάλι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού.

Ο Ν.Χαρδαλιάς ήταν από χθες σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και χθες και σήμερα για το θέμα. Ο ίδιος θεωρείται «στρατιώτης» της παράταξης και, παρά το γεγονός ότι ενδιαφερόταν πρωτίστως να παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας, επιστρατεύεται για να δώσει τη μάχη της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η υποψηφιότητα του Ν.Χαρδαλιά θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (31/7).

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου «έκλεισε» τα σενάρια που τον ήθελαν ο ίδιος να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ειδικότερα μετά και την χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά» γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνεται το σενάριο των δύο υποψηφίων για τη ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο ένας αναμένεται να είναι ο Γιώργος Πατούλης (ο οποίος δεν θα έχει τη στήριξη του Μαξίμου) και ο άλλος ο Ν.Χαρδαλιάς. 

Κάτι που δημιουργεί προβλήματα για την «γαλάζια» παράταξη καθώς ο Γ.Πατούλης έχει ισχυρή επιρροή στην κομματική βάση της ΝΔ και στην ευρύτερη δεξιά βάση, ανεξάρτητα αν έκανε επιτυχημένη θητεία στην Περιφέρεια ή όχι (αν εξετάσουμε το πόσο επιτυχημένες ήταν οι θητείες όλων, μάλλον θα έπρεπε να ήταν διαφορετική η σύνθεση της Βουλής και να είχαμε άλλη κυβέρνηση).

Οι εκλογές είναι σε μόλις δύο μήνες και ο Αύγουστος είναι «νεκρός» από άποψη πολιτικής δραστηριότητας, ειδικά μετά την «κόπωση» των πολιτών από τις διπλές εθνικές εκλογές.

Μια αναμέτρηση ενός ανεξάρτητου Γ.Πατούλη με τον Ν.Χαρδαλιά να έχει το επίσημο κομματικό χρίσμα της ΝΔ, μόνο εύκολη δεν θα ήταν για τον δεύτερο.

Διότι σε τυχόν δεύτερο γύρο, όπου είναι βέβαιο ότι θα μπουν και οι δύο, οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης θα συσπειρωθούν γύρω από τον Γ.Πατούλη και το ποσοστό του θα είναι «σταλινικό»: Μπορεί και 70% την δεύτερη Κυριακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός αυτού οι κύκλοι του Γ.Πατούλη που αναφέρονται στον Ν.Χαρδαλιά μιλάνε για «αντίστοιχα σκάνδαλα όταν ήταν δήμαρχος στον δήμο Βύρωνα, εκτός από τα πεπραγμένα του στην πανδημία του Covid-19».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.