ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Στέργιος Καλόγηρος: Γιατί κατέρχομαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να καταθέσει υποψηφιότητα για την δήμο της Θεσσαλονίκης

Στέργιος Καλόγηρος: Γιατί κατέρχομαι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

Ποτέ πριν η Θεσσαλονίκη δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση όπως είναι σήμερα.

Οι σωροί σκουπιδιών, τα βρώμικα και επικίνδυνα πεζοδρόμια με τις σπασμένες πλάκες, τα λιγοστά πάρκα που ακόμη και την ημέρα γίνονται επικίνδυνα , η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα και τα βίαια επεισόδια που καθημερινά σχεδόν δημιουργούν λαθρομετανάστες κυρίως, η έλλειψη Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τα οποία μπορούν αξιοπρεπώς να μετακινηθούν οι θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, η παρατημένη στην τύχη της Νέα παραλία, οι ελάχιστες ποιοτικές εκδηλώσεις που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που συνθέτουν την σημερινή εικόνα της Θεσσαλονίκης. Μιας πόλης που έχει αφεθεί στην τύχη της.

Μιας πόλης της Πρωτεύουσας των Βαλκανίων, της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας στην οποία όχι μόνο η κεντρική εξουσία αλλά και οι τοπικοί φορείς έχουν γυρίσει την πλάτη.

Αυτή η κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται από την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί και της αξίζει από την κεντρική εξουσία, πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει τόλμη, θάρρος και να είναι αποτελεσματική για να κερδίσει την  εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των δημοτών της πόλης μας.

Η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μετατρέπεται μέρα με τη μέρα σε μια πόλη χωρίς πρόσωπο, χωρίς όραμα και χωρίς μέλλον.

Η έλλειψη φροντίδας για ζητήματα καθημερινά που αφορούν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων είναι δυστυχώς εμφανής σε κάθε βήμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.

Σκουπίδια παντού. Έλλειψη τάξης και οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα. Παραβατικότητα και ένα συνεχώς αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας από τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας αλλοδαπών και ημεδαπών κακοποιών στοιχείων έχουν απογοητεύσει την πλειοψηφία των δημοτών.

Οι μηχανισμοί του Δήμου περιορίζονται σε κλήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά αδυνατούν όπως φαίνεται να βάλουν σε τάξη τα τέσσερα  βασικά προβλήματα της πόλης: Την ασφάλεια , την καθαριότητα, την έλλειψη χώρων στάθμευσης για τα ΙΧ και το κυκλοφοριακό.

Πιστεύω ότι:

  • Το πολιτιστικό επίπεδο μιας πόληςείναι συνυφασμένο με τους φροντισμένους, καθαρούς, καλά φωτισμένους δημόσιους χώρους στους οποίους μπορούν να κινηθούν όλοι: Και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, και οι άνθρωποι με αναπηρίες και τα παιδιά.
  • Ο πολιτισμός μιας πόλης είναι η φροντίδαγια ένα καθαρό ασφαλές περιβάλλον: Στα πάρκα και τις γειτονιές, στους εμβληματικούς χώρους αλλά και στο μοναδικό θαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης μας όπου είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιπλέον κάθε λογής σκουπίδια και πνιγμένα ζώα ή τρωκτικά.
  • Περισσότερη φροντίδα για τα κατοικίδια. Ταϊστρες και νερό σε εμφανή ασφαλή σημεία με φροντίδα και καλαισθησία προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους. Στείρωση για τα αδέσποτα και προγράμματα παρακίνησης και ευαισθησίας για εθελοντισμό και υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
  • Της Θεσσαλονίκης μαςμε την πλούσια και βαριά ιστορική της κληρονομιά δεν της αξίζουν εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης. Της αξίζει ο δυναμισμός, η διεκδικητικότητα, η ευταξία και η ανάδειξη των αξιών της χώρας μας , της Μακεδονίας μας.
  • Αυτές τις αξίες της Πατρίδας μας αντανακλά η πόλη μας και γι αυτές τις ελληνικές παραδοσιακές αξίες αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.
  • Δεν θέλουμε να παρακολουθούμε θεατές τη συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας. Δεν θέλουμε απλώς να ασκούμε κριτική.
  • Θέλουμε μια σύγχρονη, ασφαλή, καθαρή πόλη, όπως αξίζει στη Θεσσαλονίκη, όπως αξίζει σε όλους μας.

ΜΕ ΤΟΛΜΗ, ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.