ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αυτοδιοίκητές εκλογές: «Η ΝΔ μπορεί να πετύχει το απόλυτο στις περιφέρειες αλλά δεν είναι το πιο πιθανό» λέει η Pulse

«Ωστόσο όπου δεν είναι γαλάζιος ο χάρτης πιθανότατα θα είναι λευκός»

Αυτοδιοίκητές εκλογές: «Η ΝΔ μπορεί να πετύχει το απόλυτο στις περιφέρειες αλλά δεν είναι το πιο πιθανό» λέει η Pulse

Ο Γιώργος Αράπογλου, διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pulse, αναφέρθηκε στη δημοσία εικόνα των αρχηγών των κομμάτων, αλλά και στις αυτοδιοίκητές εκλογές. 

«Ο πρωθυπουργός στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνει θετικές απόψεις περί το 90%. Αντίθετα, ο κ. Κασσελάκης, μέσα στο ίδιο του το κόμμα, βρίσκεται στο 60-65%. Έχει ένα 20% περίπου που φαίνεται να τοποθετείται αρνητικά απέναντί του και αυτό το βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο κ. Αράπογλου.

«Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχουμε κάποια έμμεσα συμπεράσματα για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, αν και φυσικά από τις αυτοδιοικητικές δεν βγάζουμε ακριβή και τελεσίδικα συμπεράσματα για την πολιτική κατάσταση, αφού σαφώς παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα. Φυσικά, όπως έχουμε συνηθίσει, όταν υπάρχουν επιτυχίες, κάποιοι τις διεκδικούν ενώ όταν κάποιοι δεν πηγαίνουν καλά, θυμίζουν ότι οι εκλογές δεν είναι τόσο πολιτικές» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Pulse.

Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για να πετύχει το απόλυτο στις περιφέρειες της χώρας δήλωσε ότι φυσικά μπορεί, έστω και αν δεν είναι το πιθανότερο σενάριο.

Μεγαλύτερο πρόβλημα για τη ΝΔ οι αντάρτες

«Ακόμα και τις περισσότερες περιφέρειες να διεκδικήσει η Νέα Δημοκρατία και πάλι θα είναι επιτυχία και για το κυβερνών κόμμα και για τον πρωθυπουργό. Άλλωστε, το πιθανότερο, όπως είπε, είναι αν κάπου δεν είναι μπλε ο χάρτης, που επαναλαμβάνω δεν είναι σίγουρο, να είναι μάλλον λευκό το χρώμα, δηλαδή η μάχη θα γίνει μεταξύ του επίσημου υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας και κάποιου που προέρχεται από το κόμμα, αλλά δεν έχει την επίσημη στήριξη και λιγότερες είναι οι περιφέρειες όπου είναι ενδεχόμενη μια μάχη με υποστηριζόμενο από την αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

Για το θέμα μίλησε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσαπρούνης αναφέροντας ότι τα πρόσωπα παίζουν σημαντικά ρόλο στις δημοτικές εκλογές και λιγότερο στις περιφερειακές.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας σε αυτές τις εκλογές φαίνεται το έλλειμμα στελεχών τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και από το ΠΑΣΟΚ που θέλει να διεκδικήσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με εξαίρεση τον κ. Αρναουτάκη που είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και κάνα 2 -3 περιφέρειες, δύσκολα θα υπάρχει υποψήφιος από την αντιπολίτευση που θα κατέβει στον δεύτερο γύρο. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Τσαπρούνης.

Αναφορικά με την εμφάνιση των υποψηφίων στο δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αράπογλου δήλωσε ότι ενδεχομένως θα μπορέσουμε κάποια έμμεσα συμπεράσματα.

«Τα πολιτικά μηνύματα στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βγαίνουν κυρίως από τις περιφέρειες και από τους μεγάλους δήμους. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει 13 στα 13» ανέφερε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς. Και όπως χαρακτηριστικά είπε, περισσότερο μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία από τους αντάρτες υποψηφίους παρά από τους πολιτικούς αντιπάλους και αυτό θα φανεί σε διάφορες περιφέρειες και διάφορους δήμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολίασε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «πρώτα βγήκε από δύο μεγάλες εκλογικές ήττες, είχε μια μεγάλη περίοδο εσωστρέφειας λόγω της εσωκομματικής μάχης για την εκλογή προέδρου, καθυστέρησε να επιλέξει υποψηφίους και σε περιφέρειες και σε δήμους. Απέτυχαν όλες οι προσπάθειες που έγιναν στο παρασκήνιο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και εδώ έχει ευθύνη και το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα μπορούσαν τα δύο αυτά κόμματα, αν κατέληγαν σε κάποια πρόσωπα, να έχουν ένα κοινό βηματισμό και να διεκδικήσουν με αξιώσεις περιφέρειες και μεγάλους δήμους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.