ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δ.Κουρέτας μετά την συνάντηση με Κ.Μητσοτάκη: «Θα ζητήσω γραπτή ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα από τον Κ.Αγοραστό»

Η απάντηση στα... υπονοούμενα Λ.Αυγενάκη

Δ.Κουρέτας μετά την συνάντηση με Κ.Μητσοτάκη: «Θα ζητήσω γραπτή ενημέρωση για τα αντιπλημμυρικά έργα από τον Κ.Αγοραστό»

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας ώστε να ενημερωθεί πρωτογενώς σχετικά με τα όσα γίνονται στην περιφέρεια και όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

Ο ίδιος μετά τη συνάντηση περίπου 30 λεπτών που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι συζήτησαν σε καλό κλίμα προσθέτοντας ότι ζήτησε γραπτή ενημέρωση «για να ξέρω πού βρίσκομαι» την οποία θα λάβει τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι πρέπει να ξέρει το χρονοδιάγραμμα των έργων που προγραμματίζονται να γίνουν.

Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη να συμμετέχει στην επιτροπή που θα συσταθεί για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις κακοκαιρίες, ώστε να έχει πρωτογενή ενημέρωση και να μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες.

«Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα σπίτια τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ζήτησε να συμμετάσχει και στις επιτροπές διαχείρισης υδάτων. Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε και τις δύο παραπάνω προτάσεις του κ. Κουρέτα.

Αναφερόμενος στην ανάγκη «να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες επεσήμανε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βόλος καθώς ο ποταμός Κραυσίδονας έχει 850.000 τόνους φερτές ύλες και η εταιρία που έχει βάλει η Περιφέρεια αφαιρεί 8.500 τόνους τη μέρα.

«Δηλαδή αυτό θα φύγει σε 100 ημέρες. Πρέπει να γίνει τάχιστα κάτι να μπουν και άλλες εταιρεία, γιατί οι άνθρωποι θα πλημμυρίσουν ξανά» τόνισε σχετικά ο νέος Περιφερειάρχης θεσσαλίας.

Παράλληλα, απαντώντας στις δηλώσεις Αυγενάκη ότι ο Δ. Κουρέτας μπορεί να μην είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του μετά τις πλημμύρες, τόνισε ότι «ούτε δύο 24ωρα δεν περάσαν (σ.σ. από την εκλογή του) και έχω πολύ καλή εικόνα του τι γίνεται. Θα είμαι 100% όταν αναλάβω» από 1/1/24.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Αυγενάκης σήμερα το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε αναφερόμενος στον κ. Κουρέτα ότι «πρέπει να προετοιμαστεί και να μπει στο ρυθμό. Πρέπει να αναλάβει ευθύνες γιατί δεν έχουμε χρόνο, “κάτσε να το δω, κάτσε να ενημερωθώ, κάτσε να αποφασίσω, κάτσε να το μάθω και να σου πω”».

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουρέτας απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι τα έργα αποκατάστασης στον θεσσαλικό κάμπο δεν έχουν ξεκινήσει καθώς δεν έχει συσταθεί καν ο αρμόδιος φορέας.

Ερωτηθείς για το θέμα των αποζημιώσεων και τις αιχμές που είχε αφήσει για το κατά πόσο αυτές δίνονται ισότιμα, είπε ότι αναμένει τη συμμετοχή του στην επιτροπή ώστε να τον ενημερώσει και να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουρέτας δήλωσε ότι όταν συναντηθεί με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα ζητήσει γραπτή ενημέρωση για τα έργα που κάνει ήδη η περιφέρεια. «Είμαστε σε καλό δρόμο» κατέληξε.

Τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του. Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας», σημειώνει η κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.