ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απόψε στις 21:00 debate – Θα κάνει αποκαλύψεις ο Α.Τσίπρας;

Τα πεδία «σύγκρουσης» των πολιτικών αρχηγών

Απόψε στις 21:00 debate – Θα κάνει αποκαλύψεις ο Α.Τσίπρας;

Όλα είναι έτοιμα για το σημερινό debate στις 9 το βράδυ, σε στούντιο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στο οποίο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα, καθώς θα πραγματοποιήσει ηχηρές παρεμβάσεις που θα μονοπωλήσουν το πολιτικό ενδιαφέρον.

Ένα debate που δεν θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών σε ότι αφορά αυτούς που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν αλλά παίζει τον ρόλο του σε αυτούς που δεν έχουν ακόμα κασταλλάξει ως προς το που θα εναποθέσουν την ψήφο τους.

Γιατί σε αυτές τις εκλογές οι αναποφάσιστοι και οι «αδιευκρίνιστοι» είναι περισσότεροι από ποτέ και φαίνεται πως θα είναι αυτοί που θα δώσουν και το νικητή.

 Όπως αναφέρθηκε το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Α.Τσίπρα διότι από τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, όλοι ξέρουν λίγο πολύ τι να περιμένουν αφού έχουν δοκιμάσει τις πολιτικές του για 4 χρόνια.

Είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που πρέπει και θέλει να κερδίσει την εξουσία, άρα θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες πειστικές προτάσεις.

Με εγγυήσεις ως προς το κοινωνικό και προοδευτικό πρόσημο του κυβερνητικού του προγράμματος προσέρχεται στο αποψινό ντιμπέιτ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεσμεύτηκε χθες από τον Πειραιά πως από την πρώτη ημέρα της κυβέρνησής του θα κατατεθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τις απόλυτες προτεραιότητες της προοδευτικής κυβέρνησης, αν αυτή προκύψει από τις κάλπες.

Συγκεκριμένα, η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου θα έχει τριπλή κατεύθυνση, αφού θα περιλαμβάνει πρόνοιες για την ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος και την Παιδεία.

«Το πρώτο είναι ότι θα ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. Δεν θα ξαναδούμε εικόνες όπως του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική, που τον έβγαλαν από το σπίτι του γιατί ήταν εγγυητής στο σπίτι του γιου του» ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιεχόμενο της ΠΝΠ ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «το δεύτερο θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή ή και σε μηδενικό συντελεστή στα τρόφιμα, και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή που επιτρέπει η ΕΕ. Το τρίτο θα είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ. Γιατί εμείς δεν θέλουμε τα παιδιά μας να γίνονται μία δεξαμενή για να μπορούν να αντλούν κέρδη οι ιδιοκτήτες κολλεγίων. Το σχέδιό μας είναι ρεαλιστικό και κοστολογημένο».

Θα έχει ενδιαφέρον το σημερινό debate διότι θα προκληθεί αρκετή συζήτηση γύρω από την συγκεκριμένη ΠΝΠ.

Συνολικά, 9 τηλεοπτικές κάμερες θα καλύψουν την αποψινή συζήτηση, ενώ άλλες 26 θα βρίσκονται έξω και μέσα στο κτίριο, όπως και ένα drone.

Κάθε ένας από τους πολιτικούς αρχηγούς: Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος, Γιάνης Βαρουφάκης, θα ακολουθούνται από μία κάμερα μέχρι να εισέλθουν στο στούντιο.

Οι χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ οι τεχνικοί κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν από την τηλεμαχία.

Για πρώτη φορά θα υπάρξει διερμηνεία και στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής.

Τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και από άλλους ενημερωτικούς σταθμούς, θα βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στο ραδιομέγαρο, για να καταγράψουν το ντιμπέιτ και όσα λάβουν χώρα στο περιθώριο αυτού. Για τον σκοπό αυτό, θα στηθεί ειδική εξέδρα για τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτορεπόρτερ.

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί, επίσης, από το Πρώτο Πρόγραμμα, από τη Φωνή της Ελλάδας, ενώ θα «ανέβει» και στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX και το ERTFLIX International.

Την τηλεμαχία θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς και ερωτήσεις θα θέσουν οι εξής δημοσιογράφοι: Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ).

Κάθε ερώτηση θα έχει διάρκεια 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση 1,5 λεπτό, με follow up ερώτηση 15 δευτερολέπτων από τον δημοσιογράφο και απάντηση 45 δευτερόλεπτα από κάθε πολιτικό αρχηγό.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξή τους στο στούντιο, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Οι δημοσιογράφοι θα καθίσουν με αλφαβητική σειρά.

Ντιμπέιτ: Οι θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες που θα τεθούν επί τάπητος είναι έξι και έχουν να κάνουν με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων.

Ειδικότερα, οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ είναι οι εξής:

1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση

2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα

3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια

4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος

5. Περιβάλλον και Ενέργεια

6. Νέα Γενιά

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ακόμα ένας γύρος, στον οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να προβούν στην καταληκτική τους τοποθέτηση. Η θεματολογία της τοποθέτησης θα περιστρέφεται γύρω από όποιο θέμα επιθυμούν οι ίδιοι.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να προσέλθουν στις 20:00, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι αυστηρά, ενώ θα γίνονται διεξοδικοί έλεγχοι.

Οι αρχηγοί των κομμάτων, όπως και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.