ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

«Διάδραση» με την κοινωνία ζητά ο Σ.Κασσελάκης για να παρακάμψει τα ΜΜΕ

Τα «καρφιά» Ν.Παππά για τους αποχωρήσαντες

«Διάδραση» με την κοινωνία ζητά ο Σ.Κασσελάκης για να παρακάμψει τα ΜΜΕ

Η ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής άναψε το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή του Συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου 2024, ενώ μπήκε στις «ράγες» η βούληση για «πανστρατιά» του Στέφανου Κασσελάκη με την συμμετοχή σχεδόν όλων των κορυφαίων στελεχών του κόμματος με την συμμετοχή τους στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και στην Επιτροπή Απόφασης και Θέσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας τον λόγο στο τέλος της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, έστειλε μήνυμα εξωστρέφειας και δράσης το επόμενο διάστημα, ζητώντας από τα μέλη του κόμματος να ρίξουν το βάρος σε τέσσερεις θεματικούς άξονες: Δίκαιη φορολόγηση, Διαβίωση πολίτη, Ασφάλεια πολίτη και Στεγαστική Πολιτική. Σημείωσε, ωστόσο, πως από εδώ και πέρα η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι εύκολη», εκτιμώντας πως το κόμμα θα δεχτεί επιθέσεις – «θα μας πολεμήσουνε» όπως, χαρακτηριστικά, είπε.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την στάση των ΜΜΕ ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «τα δικά μας θέματα φουντώνουν με το παραμικρό» σε αντίθεση, όπως είπε, με την κυβέρνηση όπου εκεί «υποκλίνεται ο ΥΠΕΞ; Δεν κουνιέται φύλλο. Κάνει γκάφα ο Μητσοτάκης, ξεχνιέται. Σε εμάς, το παραμικρό γίνεται υπέρογκο θέμα». Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπιασε το ερώτημα: «Θα μπορέσουμε ποτέ να κερδίσουμε τα ΜΜΕ;» απαντώντας ο ίδιος «όχι». Στην συνέχεια έθεσε ένα ακόμη ερώτημα: «Θα μπορούσαμε να τα παρακάμψουμε τα ΜΜΕ;» λέγοντας ο ίδιος «σε ένα βαθμό ναι» και πρόσθεσε: «Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη διάδραση με την κοινωνία».

Τα «καρφιά» Παππά για τους αποχωρήσαντες…

Ιδιαίτερα επικριτικός στάθηκε ο Νίκος Παππάς απέναντι σε αυτούς που επέλεξαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σύγχρονη αριστερά ενώνει τις θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος. Από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητα μας που περιγράφεται στην διακήρυξη μας και σε κάποιους δεν άρεσε. Επέλεξαν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σχήμα με επιθετική πολιτική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Νίκος Παππάς. Βάζοντας και τη ΝΔ στο στόχαστρο του ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως «θέλει να τσακίσει τη μεσαία τάξη. Εμείς δε κινούμαστε πάνω σε μνημονιακά απόνερα. Τη θεωρούμε δομικό συστατικό της δίκαιης ανάπτυξης».

Ως «επείγον και κρίσιμο ζήτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας στην τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή πως «λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμφωνήσω με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις πως η πορεία μας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αναστοχασμό κι επαναπροσδιορισμό». Σύμφωνα με τον ίδιο «όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το ”παγόβουνο” των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το ”παγόβουνο”. Μετά θα είναι αργά».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια «φυγή προς τα εμπρός, να μην μιλάμε συνεχώς για τις αποχωρήσεις όπως και πάλι άκουσα σήμερα». Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως «γιατί αν και πάλι ανοίγει συζήτηση και κατηγορίες περί “αυλικών των τραπεζων” ανοίγει πάλι μια εσωστρεφής αντιπαράθεση. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών». Όπως υποστήριξε ο ίδιος «το μέτωπο μας είναι με την κυβέρνηση της ΝΔ, με την Δεξιά και με κανέναν άλλον». Σημείωσε μάλιστα πως «οι αποχωρήσεις ήταν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν τα θέματα ούτε στην Κ.Ε. ούτε στο Συνέδριο και να αποχωρούν. Στην προηγούμενη μάλιστα Κ.Ε. μια ομάδα στελεχών βάλαμε τα θέματα και ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σύνθεση και δέχθηκε τις προτάσεις μας. Έτσι γίνεται ο διάλογος εντός του κόμματος μας».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας εστίασε στην ανάγκη ενός συνεδρίου που θα βάλει στο τραπέζι όλα τα πολιτικά ζητήματα που έχουν προκύψει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε μάλιστα πως το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να είναι ένα κανονικό και ουσιαστικό συνέδριο που θα λάβει πολιτικές αποφάσεις. Αναφερόμενος στην διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας σημείωσε πως «προφανώς όταν υπάρχει ένα διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας. Κατά την άποψή μου η διάσπαση του κόμματος θα μπορούσε κατά ένα μεγάλο μέρος να είχε αποφευχθεί. Τις επιλογές όλων μας θα τις κρίνει η ιστορία. Είμαι όμως βέβαιος ότι με αρκετά στελέχη και μέλη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούμε ξανά στην ίδια όχθη των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, όπως συνέβη και στο παρελθόν».

Όλα τα στελέχη στις προσυνεδριακές επιτροπές

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκαν τόσο η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) όσο και η Επιτροπή Απόφασης και Θέσεων στον δρόμο για το Συνέδριο του κόμματος.

Στην ΚΟΕΣ θα συμμετέχουν: Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Σταύρος Αραχωβίτης, Γιάννης Βουλγαράκης, Κώστας Γενιδούνιας, Ελένη Γιακουμάκη, Χρήστος Δουίτσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Στέργιος Καλπάκης, Χρύσα Καραγιάννη, Νίκος Καραντιλιόν, Δημήτρης Καρβούνης, Ζωή Κυρκούλια, Μάριος Κάτσης, Φώτης Λαμπρινίδης, Νίκος Μαδεμλής, Γιώργος Μπαλάφας, Γιώτα Μπελώνη, Θάνος Μωραίτης, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Πάνος Ρήγας, Χρήστος Σπίρτζης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία, Τελιγιορίδου, Θεοδώρα Τζάκρη, Χάρης Τσιόκας, Αγγελίνα Χατζοπούλου, Αλέξης Χριστόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Επιτροπή Απόφασης και Θέσεων θα συμμετέχουν: Όλγα Γεροβασίλη, Νατάσσα Γκαρά, Μενέλαος Γκίβαλος, Σπύρος Δανέλλης, Ρένα Δούρου, Αντώνης Ελευθεριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός, Νίνα Κασιμάτη, Τάκης Κορμάς, Μαρία Κουβέλη, Λευτέρης Κρέτσος, Γιάννης Ματζουράνης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιάννης Μπουρνούς, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Μαρία Ρεπούση, Σαπουνά Αναστασία, Σαρακιώτης Γιάννης, Νίκος Σκορίνης, Διονύσης Τεμπονέρας,, Γιώργος Τσίπρας, Σωκράτης Φάμελλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.