Η «εκθρόνιση» του Β.Πούτιν: Στην 3η θέση της δημοφιλίας των ξένων ηγετών κατρακύλησε ο Ρώσος πρόεδρος στην Ελλάδα!

Η «εκθρόνιση» του Β.Πούτιν: Στην 3η θέση της δημοφιλίας των ξένων ηγετών κατρακύλησε ο Ρώσος πρόεδρος στην Ελλάδα!

Ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για ορισμένους ξένους ηγέτες; Ποιες χώρες χαίρουν ή όχι της συμπάθειας μας; Αυτά τα ερωτήματα κλήθηκε να απαντήσει δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας.

Δημοφιλέστερος ξένος ηγέτης σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς συγκεντρώνει 55% θετικές απόψεις. Ακολουθεί ο… πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ (!) με 43% μαζί με τον πρόεδρο της Ρωσίας πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που έλαβε περί το 42,7%!

Είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν κατρακυλά στην τρίτη θέση της δημοτικότητας μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, ενώ μέχρι στιγμής στα προηγούμενα χρόνια, ήταν πρώτος και με διαφορά!

Η ρωσο-τουρκική προσέγγιση και η πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400, είναι σαφές ότι είχε αρνητικά αποτελέσματα στην δημοφιλία, του Β.Πούτιν στην Ελλάδα, όπως επίσης και η μετωπική σύγκρουση της Μόσχας με την ελληνική κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι.

Αρκετά συμπαθής είναι και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπινγκ, ο οποίος συγκεντρώνει 32% θετικών απόψεων.

Στον αντίποδα, οι λιγότερο δημοφιλείς ηγέτες σύμφωνα με την άποψη των Ελλήνων, είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ (29%), ο Αμερικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (27%) και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συγκεντρώνει μόλις το 5% των θετικών απόψεων.

Στην αξιολόγηση χωρών, στο ερώτημα «Πώς αξιολογείτε τη στάση απέναντι στη χώρα μας;», η Γαλλία συγκεντρώνει το 63% των θετικών αξιολογήσεων, ακολουθούμενη από την Κίνα που συγκεντρώνει το 54%, ενώ και πάλι η Ρωσία, κάποτε δημοφιλέστερη και με διαφορά έχει υποχωρήσει αρκετές θέσεις.

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους Έλληνες, οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 49% θετικές απόψεις. Στο 38% βρίσκονται οι θετικές απόψεις των ερωτηθέντων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ φτάνουν μόλις στο 34% για την Ρωσία!

Στο τέλος της κατάταξης, η Γερμανία που συγκεντρώνει το 24% των θετικών απόψεων και η Τουρκία που έφτασε μόλις στο 4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.