Περίεργη δημοσκόπηση μειώνει την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει την ΧΑ πέμπτο κόμμα

Περίεργη δημοσκόπηση μειώνει την ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζει την ΧΑ πέμπτο κόμμα

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 17,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8% και η Χρυσή Αυγή με 3,6%.

Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος έχουν οι αναποφάσιστοι, καθώς η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%, ενώ το 19,2% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα ψηφίσει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα κριτήρια για την ψήφο στις ευρωεκλογές, αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής. Σχετικά με τα κριτήρια, οι πολίτες εστιάζουν κυρίως στα θέματα της οικονομίας και την οικονομική τους κατάσταση, εκτοπίζοντας τα κριτήρια σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

Ποσοστό άνω του 60% δηλώνει πως θα ψηφίσει είτε με βάση τα οικονομικά του και την οικονομία (33%) είτε για να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα (30%). Μόλις το 22% των ερωτηθέντων απάντησε πως προτεραιότητα για την ψήφο τους έχουν τα ευρωπαϊκά ζητήματα και το μέλλον της Ευρώπης. Ακόμη πιο χαμηλά στον πίνακα των κριτηρίων βρίσκονται τα πρόσωπα που συγκροτούν τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων (9%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές ως πιο σημαντικό χαρακτηριστικό καταγράφεται η εντιμότητα και το ήθος (35%). Ακολουθεί ο «πατριωτισμός» (32%) και η υψηλή μόρφωση (27%). Ως τέταρτο βασικό χαρακτηριστικό καταγράφεται, βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων, η εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις (19%), ενώ πέμπτη στη σχετική λίστα βρίσκεται η «μαχητικότητα/αγωνιστικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.