Δημοσκόπηση MRB: Οι Έλληνες ανησυχούν για την ανεργία κι όχι τον κορωνοϊό

Δημοσκόπηση MRB: Οι Έλληνες ανησυχούν για την ανεργία κι όχι τον κορωνοϊό

Η ανεργία προβληματίζει περισσότερο από κάθε τι άλλο τους Έλληνες, είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τη θεωρούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Το μεταναστευτικό είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προβληματισμός τους και ο χώρος της υγείας/περίθαλψης ακολουθεί στην τρίτη θέση, όπως αποκαλύπτεται από πανελλαδική έρευνα της MRB που έλαβε χώρα το διάστημα 17-25 Ιουνίου του 2020, σε δείγμα 2.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου. Τόσο η οικονομική κατάσταση όσο και η πανδημία του κορωνοϊού δεν βρίσκονται στην κορυφαία τριάδα των σημαντικότερων προβλημάτων, που τους απασχολούν.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά και την πιθανότητα ενός «θερμού» επεισοδίου, οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι το θεωρούν Πολύ/Αρκετά πιθανό σε ποσοστό 66%.

Πρόθεση ψήφου: Η ΝΔ προηγείται με διαφορά 18,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 65,3% έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι ερωτώμενοι απάντησαν κατά 45,6% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά 26,3% υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 23% απάντησε: «Κανένας από τους δύο».

Στις αρνητικές κρίσεις, 40,8% έχουμε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 57,4% για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να συγκεντρώνει το 69,8%.

Ικανότητα διακυβέρνησης: Ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου;

Ανασχηματισμός: Ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;

Λέξεις: Ο «φόβος» με 49% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, ενώ «ελπίδα» συγκεντρώνει ποσοστό 41,4% και η «οργή» 37,3%.

Δείκτες αισιοδοξίας: Πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας;

Κορωνοϊός: Ποιος είναι ο βαθμός ανησυχίας με ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας από το Σεπρέμβριο και μετά.

Στην ερώτηση αναφορικά με το πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας, το 54,6% απάντησε «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 13,8% απάντησε «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.