Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στο μεταναστευτικό

Οι πολίτες αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στο μεταναστευτικό

Στη νέα δημοσκόπηση της MRB για πρώτη φορά αποτυπώνεται η απογοήτευση των πολιτών από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και στο μεταναστευτικό, καθώς τους εγκρίνουν το 39,7% και το 29,4%, ενώ οι πολίτες απαντούν κατηγορηματικά «όχι» στο ενδεχόμενο ενός νέου «lockdown» σε ποσοστό 70,5%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αρνητική στάση των πολιτών προς την Γερμανία και την παρέμβασή της στα ελληνοτουρκικά στο σχετικό ερώτημα της Pulse.

Σύμφωνα με μετρήσεις της MRB για το «Star» και της Pulse για τον «ΣΚΑΪ» η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 17,5% με 18% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δημοσκόπηση της MRB για το Star, που διεξήχθη το διάστημα 21-23 Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων φτάνει στις 18 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 39%, ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5%, ΚΚΕ 4,7%, Ελληνική Λύση 4,1%, ΜέΡΑ25 2,9%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 44,9% έναντι 24,6% του Αλέξη Τσίπρα. Στο 24,9% βρίσκεται το «Κανένας από τους δύο».

Στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5% (όλες οι απαντήσεις) με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στο 23%. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά διαμορφώνεται στις 17,5 μονάδες (ΝΔ 41,5% και ΣΥΡΙΖΑ 24%). Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7%, το ΚΚΕ με 6%, Η Ελληνική Λύηση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 46% του δείγματος, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 24%. Το 26% απαντά «Κανένας από τους δυο».

Στο αντίστοιχο ερώτημα της Pulse σχεδόν έξι στους δέκα υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά, όμως μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης.

Αντίθετα, σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (58%) αξιολογούν αρνητικά τη γερμανική στάση στα ελληνοτουρκικά, ενώ αντίθετα το 76% επικροτούν τη γαλλική στάση.

Στην έρευνα της MRB οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων υποστηρίζεται από το 53%.

Οι πολίτες, επικροτούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των υγειονομικών επιπτώσεων της πανδημίας σε ποσοστό 51,2% και την αντιμετώπιση του «Ιανού»(;) σε ποσοστό 46,7%, όμως το ποσοστό πέφτει σημαντικά στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας (39,7%) και στο μεταναστευτικό (29,4%).

Στο ερώτημα της MRB αν «θα πρέπει να επιβληθεί lockdown στην περιοχή σας;» το 70,5% απαντά μάλλον και σίγουρα «όχι». Μόνο το 26% απαντά σίγουρα και μάλλον «ναι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ερώτηση της Pulse αν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, το 74% απαντά θετικά και το 19% αρνητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.