ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

MRB: Λένε «όχι» στο εμβόλιο οι Έλληνες! – Μόλις το 32,7% λέει πως θα το κάνει κανονικά (φώτο)

MRB: Λένε «όχι» στο εμβόλιο οι Έλληνες! – Μόλις το 32,7% λέει πως θα το κάνει κανονικά (φώτο)

Μπορεί τόσο οι κυβερνώντες, όσο και τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως το εμβόλιο θα έρθει για να μας… «σώσει», όμως οι Έλληνες δεν δείχνουν να έχουν πειστεί απ’ αυτό.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει συνέντευξη στην οποία είχε υποστηρίξει πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που έχει τους λιγότερους πολίτες που δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο (ή «συνωμοσιολόγους» όπως τους είχε πει ο πρωθυπουργός), παρόλα αυτά σύμφωνα με έρευνα της MRB μόλις το 32,7 τον Ελλήνων λέει πως θα κάνει το εμβόλιο για προληπτικού λόγους. Μάλιστα ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζεται διστακτικός όσον αφορά τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τάσεις της εταιρείας, μόλις το 32,7% των συμμετεχόντων απαντούν αναφανδόν θετικά πως θα κάνουν κανονικά το εμβόλιο για προληπτικούς λόγους.

Επίσης άλλο ένα 44,2% δεν εμφανίζεται αρνητικό στο ενδεχόμενο να εμβολιαστεί αλλά κρίνει πως θα πράξει ανάλογα με την κατάσταση που θα ισχύει όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

Ωστόσο υπάρχει ένα 12% το οποίο δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί γιατί είναι ενάντια στα εμβόλια και ένα 6,5% που τονίζει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί γιατί δεν φοβάται ότι θα αρρωστήσει ή το θεωρεί απίθανο. Συνολικά το ποσοστό των πολιτών που δεν θα κάνει το εμβόλιο ανέρχεται στο 18,5%.

Παράλληλα μοιρασμένες είναι οι απόψεις σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, αφού το 10,7% πιστεύει πως αυτό θα συμβεί σε έξι μήνες περίπου, ενώ σε έναν χρόνο δηλώνει το 24,2%. Αντίστοιχα πιο απαισιόδοξο είναι το 16% και 17,4% δηλώνοντας 1,5 και 2 χρόνια αντίστοιχα, την ώρα που η πιο πολυπληθής ομάδα με 25,7% είναι αυτή που αναμένει επιστροφή στην καθημερινότητά μας όπως ήταν πριν την πανδημία σε περισσότερα από δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 63,8 % απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 9,8 % απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.