ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρευνα-σοκ: «Βυθίζεται» ο τουρισμός: Το 60% των Ελλήνων δεν βλέπει ανάκαμψη πριν το 2023 ή και το 2024!

Έρευνα-σοκ: «Βυθίζεται» ο τουρισμός: Το 60% των Ελλήνων δεν βλέπει ανάκαμψη πριν το 2023 ή και το 2024!

O κορωνοϊός, τα μέτρα απαγόρευσης, οι περιορισμοί στα ταξίδια με τις υποχρεωτικές καραντίνες αλλά και την υποχρέωση να έχει κάνει κάποιος εμβόλιο πριν ταξιδέψει, όπως επιδιώκεται από τις αεροπορικές εταιρείες, έχουν πλήξει καίρια τον κλάδο του τουρισμού και όπως διαπιστώνεται από την έρευνα της MRB Hellas που πραγματοποιήθηκε σε μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την «Προβολή της Ελλάδας την επόμενη μέρα», οι Έλληνες δεν βλέπουν καθόλου αισιόδοξα το μέλλον.

Στο ερώτημα για το πότε θα ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός το 60% υποστήριξε πως θα το κάνει από το 2023 ή και αργότερα, ενώ το 30% από το 2022 και μετά.

Δηλαδή όπως μπορεί εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί το 90% περίπου των Ελλήνων δεν πιστεύει πως ο κλάδος του τουρισμού θα μπορέσει να ανακάμψει πριν από το 2022.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στον «αέρα», περιμένοντας ένα επίδομα για να ζήσουν, ενώ εκατοντάδες επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο».

Τί περιμένουν οι επαγγελματίες για το 2021

Για το 2021, το 55% των ερωτηθέντων αναμένει ότι μπορεί να «πιάσει» το ήμισυ του τζίρου του 2019 άλλα όχι στα επίπεδα του περασμένου έτους, ένα 33% λέει ότι ο τζίρος το 2021 θα είναι μικρότερος ακόμη του 50% του 2019, ένα 5% εκτιμά ότι το 2021 ο τζίρος θα είναι στα επίπεδα του 2019 και μόλις …1% ότι ο τζίρος του θα ανακάμψει και θα είναι υψηλότερος την επόμενη χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα, στο ερώτημα πότε θα ανακάμψουν οι επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της πανδημίας, 6 στους 10 εκτιμούν ότι θα ανακάμψουν πλήρως το 2023 ή αργότερα, ενώ ένα 32% ότι θα ανακάμψει πλήρως στη διάρκεια του 2022, 6% δεν γνωρίζει και το υπολοιπόμενο 2% ότι θα ανακάμψει ο τζίρος τους πλήρως το 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.