Έρευνα-σοκ για την πρόθεση ψήφου σήμερα: Η ΝΔ καταρρέει στο 24%! – Στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ – Στα ύψη οι αναποφάσιστοι

Έρευνα-σοκ για την πρόθεση ψήφου σήμερα: Η ΝΔ καταρρέει στο 24%! – Στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ – Στα ύψη οι αναποφάσιστοι

Μια έρευνα πρόθεσης ψήφου μεταξύ των Ελλήνων πολιτών από απόστρατο αξιωματικό της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού, με μεταπτυχιακό στην στατιστική και μέλος της ΝΔ μέχρι πρότινος, έχει προκαλέσει σεισμικές αντιδράσεις στην κυβέρνηση και αν επιβεβαιωθεί η τάση από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις πιθανότατα να υπάρξει συνολική αλλαγή στον σχεδιασμό πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Η έρευνα ή για την ακρίβεια η μελέτη βάσει των στοιχείων και των δεδομένων από συγκεκριμένες πηγές και η μετέπειτα επεξεργασία τους, δίνει ποσοστά στην πρόθεση ψήφου που έχουν προκαλέσεις ποικίλες αντιδράσεις: Η Νέα Δημοκρατία έχει κατρακυλήσει στο 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20%!

Η επιτυχημένες προβλέψεις του συγκεκριμένου απόστρατου αξιωματικού/στατιστικολόγου σε όλες τις τελευταίες εκλογικές δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης του μοντέλου που χρησιμοποιείται.

Αναφέρεται στην πρόθεση ψήφου, όπως καταγράφεται αυτή την στιγμή, όχι σε τελική ψήφο με αναγωγή επί των αναποφάσιστων. Το 24% της ΝΔ προκύπτει από συνολική κατάρρευση των ποσοστών της αλλά ταιριάζει απόλυτα με δύο άλλες δημοσκοπήσεις που είχε αποκαλύψει το pronews.gr και έδειχναν ποσοστά τελικής ψήφου (με αναγωγή επί των αναποφάσιστων) που έδειχναν ποσοστά 26-30%!

Η ΝΔ καταρρέει δημοσκοπικά σε Βόρειο Ελλάδα νησιά Ανατολικού Αιγαίου, σχεδόν συνολικά στην Πελοπόννησο αλλά και στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, ακόμα και Ηράκλειο. Στην Βόρειο Ελλάδα υπάρχουν νομοί της Μακεδονίας που υποχωρεί κάτω από 20%, όπως της Πιερίας, την Ημαθίας, της Κοζάνης κλπ.

Στην Πελοπόννησο, Αχαΐα, Λακωνία, Αργολίδα και Μεσσηνία, πατρίδα του Α.Σαμαρά, περίπου η ίδια εικόνα.

Σκοπιανό, οικονομική καταστροφή και οργή για την αντιμετώπιση της πανδημίας με τα συνεχή lockdown, κυριαρχούν.

Πρόβλημα θα έχει το ΚΙΝΑΛ. Υπαρξιακό πρόβλημα. Ίσως είναι και οι τελευταίες εκλογές του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού και κρατήστε αυτή την πρόβλεψη.

Τα αποτελέσματα της μελέτης βασίστηκαν εν μέρει και στα αποτελέσματα της πλέον έγκυρης δημοσκοπικής έρευνας του Eυρωβαρόμετρου που κονιορτοποίησε τις φαντασιακές δημοσκοπήσεις των ελληνικών εταιρειών δημοσκοπήσεων (πλην μίας που στέκεται σε σχετικά αξιοπρεπή επιστημονικά επίπεδα).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων πλησιάσει το 20%, ενώ τα τρία κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ είναι ενισχυμένα: Η Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου, καταγράφει παντού αύξηση των ποσοστών της και εισέρχεται άνετα στη Βουλή, πολύ πιο άνετα από ότι εισήλθε το 2019, με ποσοστό που μπορεί να ξεπεράσει το 5%.

Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι του Γιώργου Τράγκα, εισέρχονται και αυτοί άνετα στη Βουλή και καταγράφουν σήμερα μία παρουσία της τάξης του 4% η οποία όμως δείχνει ότι μπορεί να διευρυνθεί σημαντικά, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η οργανωτική δομή του κόμματος. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο Γιώργος Τράγκας «έχει ρεύμα».

Ο πολιτικός σχηματισμός Έλληνες για την Πατρίδα του έγκλειστου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού, κατά ορισμένους «πολιτικός κρατούμενος», Ηλίας Κασιδιάρης, έχει και αυτός δυναμική στο κοινό που κινείται στον εθνικιστικό χώρο, αλλά όπως είναι λογικό, αντιμετωπίζει οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα.

«Τσιμπάει» ποσοστά κοντά σε αυτά της Χρυσής Αυγής του 2019 και αν δεν κατέλθει στις εκλογές το κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου, σίγουρα θα καταφέρουν οι Ελληνες για την Πατρίδα να έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία και να ελπίζουν σε μελλοντική εκλογική αναμέτρηση, αν δεν τα καταφέρουν στην επόμενη.

Ερωτηματικό η τακτική που θα ακολουθήσει το Εθνικό Μέτωπο του Ε.Κώνστα.

Το πρώην κόμμα του Μάκη Βορίδη, καθόρισε πολλά το 2019 όταν το «προξενιό» με την Χρυσή Αυγή «χάλασε» γιατί δεν δέχθηκε ο Ν.Μιχαλολιάκος την «απαίτηση» για μία έδρα του Μετώπου. Μια απόφαση που έκρινε το μέλλον της Χρυσής Αυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλα μικρότερα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ από την Διέξοδο των Τζήμερου-Κρανιδιώτη, μέχρι το ΛΑΟΣ, την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. κλπ. συγκεντρώνουν κάποια ποσοστά, αλλά μακριά από την είσοδό τους στην Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.