ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη έρευνα Pronews.gr για τα εμβόλια: Το 73% του πληθυσμού θέλει το ρωσικό SPUTNIK-V ή να μην εμβολιαστεί

Μεγάλη έρευνα Pronews.gr για τα εμβόλια: Το 73% του πληθυσμού θέλει το ρωσικό SPUTNIK-V ή να μην εμβολιαστεί

Στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στο διαδίκτυο για τα εμβόλια προχώρησε το Pronews.gr στην οποία 23.942 χρήστες ψήφισαν για το εμβόλιο που προτιμούν (αν προτιμούν) και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά και ταυτόχρονα καταδικαστικά για την κυβέρνηση, καθώς το 73% των πολιτών είτε θέλει να κάνει το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK-V είτε δεν θέλει να κάνει κανένα εμβόλιο.

Να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη δημοσκόπηση τέτοιου είδους στην Ελλάδα και παρ’όλους τους περιορισμούς και τις αδυναμίες που έχει μία διαδικτυακή έρευνα, τα αποτελέσματά αυτά δεν επιδέχονται αμφισβήτησης στην ουσία τους, λόγω του μεγάλου δείγματος των πολιτών.

Οι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν μόνο ένα εμβόλιο ή κανένα αν δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ η έρευνα διήρκησε μία βδομάδα από τις 12/5 μέχρι τις 19/5.

Ανάλυση αποτελεσμάτων:

Όπως βλέπουμε, το ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK- V ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς είναι πρώτο στις προτιμήσεις των πολίτων, με 37%, συγκεντρώνοντας τον αριθμό-ρεκόρ των 8826 ψήφων.

Αυτό δείχνει την ακλόνητη εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες πολίτες προς την Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος κατάφερε για άλλη μια φορά να πείσει όχι μόνο τους Ρώσους αλλά και τους πολίτες άλλων χωρών, εν μέσω πανδημίας για την αξιοπιστία της Μόσχας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το εμβόλιο αυτό πολεμήθηκε πέρυσι το χειμώνα λυσσαλέα από τα δυτικά ΜΜΕ, καθώς προσπαθούσαν να καλύψουν την… ανεπάρκεια ή μάλλον την ανυπαρξία των δυτικών εμβολίων τα οποία όταν οι Ρώσοι εμβολιάζονταν δεν είχαν αρχίσει ακόμα να παράγονται μαζικά.

Δεύτερη στις προτιμήσεις των πολιτών ήταν η επιλογή «Κανένα εμβόλιο» με ποσοστό 36% και 8540 ψήφους, αφού είναι φανερό κι από την πορεία των εμβολιασμών πως οι πολίτες δεν θεωρούν ότι έχουν λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις από κυβέρνηση και εταιρίες πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Παρόλη την καθημερινή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις και αφιερώματα μέχρι και στα… κατοικίδια του CEO της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά και του Τούρκου CEO της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν, τους οποίους έσπευσε να συναντήσει μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μόλις to 11% των πολιτών προτιμά το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στον δυτικό κόσμο είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο εμβόλιο, κάτι που κάνει το ποσοστό ακόμα πιο μικρό και δείχνει πως λίγο εμπιστεύονται οι πολίτες τόσο την κυβέρνηση όσο και τους επικεφαλείς των εταιριών κολοσσών, ότι και να λένε τα καλοπληρωμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Aκολουθεί το μονοδοσικό εμβόλιο J&J με 5% το οποίο είχε απαγορευτεί αρχικά από τις ΗΠΑ, ενώ αρκετές χώρες της ΕΕ του έχουν θέσει ηλικιακούς περιορισμούς καθώς όπως και αυτό της Astra Zeneca, υπάρχουν υποψίες πως δύναται να προκαλέσει θρόμβους.

Και μετά το… χάος

Το έταιρο εμβόλιο mRNA της Moderna, βρίσκεται στο 4%, καθώς η προώθησή του από τα ΜΜΕ είναι ελάχιστη.

Παράλληλα, υπάρχει ένα 4% «καμικάζι» που προτιμούν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Είναι χαρακτηριστικό πως το «εκλεκτό» εμβόλιο της κυβέρνησης είναι στο ίδιο ποσοστό με το κινεζικό εμβόλιο της Sinovac, το οποίο επίσης για ευνόητους λόγους που σχετίζονται τόσο με την προέλευση της πανδημίας, όσο και με την αναξιοπιστία του Πεκίνου οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μοναδική κυβέρνηση της Ευρώπης που δεν «πάγωσε» ούτε μία ημέρα το AstraZeneca, το οποίο εκθειάζει εδώ και καιρό καθημερινά ο «εκλεκτός» της κ.Μόσιαλος.

Επίσης παρά τους θανάτους σε Ευρώπη και ΗΠΑ λόγω των εμβολίων, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας(!) θάνατος που να συνδέεται με τα εμβόλια, το οποίο είναι στατιστικά σχεδόν αδύνατο μετά από 2.905.229 που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση κάποιων εμβολίων και παρά τα δεκάδες «ύποπτα» περιστατικά που… «διερευνώνται».

Αυτό σε ότι αφορά, την εγκυρότητα των στοιχείων που δίνει η κυβέρνηση στην δημοσιότητα.

Τέλος, αντί η κυβέρνηση να «γκρινιάζει» που οι πολίτες δεν κάνουν τα εμβόλια και να σκέφτεται τρόπους καταναγκασμού, ίσως το σοφότερο θα ήταν να εισάγει το ρωσικό εμβόλιο, για το οποίο εκτός του ότι δεν έχει ακουστεί τίποτα σχετικά με σοβαρές παρενέργειες (σσ. και να είστε σίγουροι που θα είχε ακουστεί από τα δυτικά ΜΜΕ αν είχαν εντοπιστεί) είναι φανερό πως μία μεγάλη μερίδα των πολιτών (σχεδόν 40%) το προτιμά από τα υπόλοιπα!

Βέβαια αυτό προϋποθέτει η κυβέρνηση να σκέφτεται πραγματικά τις επιθυμίες των πολιτών και να μην είναι η «ουρά» του Βερολίνου, το οποίο θέλει να εμβολιάζει όλη την ΕΕ κάθε χρόνο με Pfizer/BioNTech για να αποκομίζει τα κέρδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.