Δημοσκόπηση «ράπισμα» στην κυβέρνηση: Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς – Δυσαρέσκεια και για πανδημία-εργασιακά

Δημοσκόπηση «ράπισμα» στην κυβέρνηση: Οι Έλληνες δεν αισθάνονται ασφαλείς – Δυσαρέσκεια και για πανδημία-εργασιακά

Νέα δημοσκόπηση «ράπισμα» στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά μάλιστα από συστημικό μέσο, καθώς οι πολίτες «καρφώνουν» το Μέγαρο Μαξίμου για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Και πως άλλωστε να μην το κάνουν, όταν η Ελλάδα έχει μετατραπεί στο Μπογκοτά, με τις δολοφονίες να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, τόσο σε απλούς πολίτες, όσο και σε δημοσιογράφους. Με την κυβέρνηση να έχει μετατρέψει εδώ και περίπου έναν χρόνο την ΕΛ.ΑΣ σε υπηρεσία είσπραξης «κεφαλικού φόρου», καθώς ασχολείται περισσότερο με τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open οι πολίτες δεν πείθονται για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τα απεγνώσμενα fake news στα οποία καταφεύγει η κυβέρνηση αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει και για τα μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Ειδικότερα, για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους. Μόλις το 25% έχει θετική γνώμη.

Παράλληλα, το 53% των πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 40%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει μικρή πτώση 0,2%, συγκεντρώνοντας 37,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 24%, με άνοδο 0,2% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Ελληνική Λύση με 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και σε αυτή τη συστημική δημοσκόπηση, η οποία έγινε για έναν και μόνο λόγο, για να δείξει η κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά την φωτιά στα Γεράνεια Όρη, ότι οι πολίτες την στηρίζουν, είναι εμφανέστατη η δυσαρέσκεια των πολιτών.

Να σημειωθεί πως ορισμένα ΜΜΕ έκαναν fake news ακόμα και με την δημοσκόπηση, υποστηρίζοντας πως το 53% των πολιτών είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.