ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δημοσκόπηση: Σχεδόν το 50% των Ελλήνων θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει στην λάθος κατεύθυνση

Δημοσκόπηση: Σχεδόν το 50% των Ελλήνων  θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει  στην  λάθος κατεύθυνση

Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι Έλληνες από την πορεία της χώρας, καθώς πιστεύουν ότι δεν βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση, την ώρα που ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρει ότι η Ελλάδα πλέον έχει επιστρέψει στο δρόμο της… ευμάρειας!

Εξαιρετικά ανήσυχοι και απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες όσον αφορά στην πορεία της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metronanalysis για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,9%.

Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 44% που υποστηρίζει το αντίθετο, με τους υπόλοιπους να απαντούν «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Την ίδια ώρα, το 63% εκτιμά πως έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα, ωστόσο το 29% δεν εμφανίζεται το ίδιο αισιόδοξο, καθώς τα βλέπει μπροστά του.

Παράλληλα, το 60% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τον ρυθμό των εμβολιασμών, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την πρόθεση των πολιτών να σηκώσουν μανίκια.

To 81% απάντησε ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή το έχει κάνει ήδη, σε αντίθεση με το μόλις 13% που δηλώνει αρνητικό.

Από εκεί και πέρα καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το 46% των ερωτηθέντων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 16%.

Όσον αφορά τέλος στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 13,9 μονάδων, συγκεντρώνοντας 34% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6%, ΚΚΕ με 5,3%, ΜέΡΑ με 4,7, Ελληνική Λύση με 4,0% και Έλληνες με 1,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,7%, δηλαδή 1 στους 10 δεν ξέρει τι θα ψηφίσει.

Επίσης, ως προς τα όρια εκλογικής επιρροής, το 46% απαντά ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ ΝΔ, αλλά το 53% ότι θα μπορούσαν να το κάνουν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν θα ψήφιζε το 57% κι ότι θα ψήφιζε το 42%.

Έξι στους 10 (62%) δεν θα ψήφιζαν ΚΙΝΑΛ, το 74% ΚΚΕ, το 71% Μέρα 25 και το 79% δεν θα ψήφιζε Ελληνική Λύση.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός σαν να ζει σε άλλη χώρα λέει πως η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον δρόμο της… ευμάρειας!

Αυτό δήλωσε κατά τη τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης που είχε με τον καθηγητή Δημόσιας Συζήτησης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ντάνιελ Ζίμπλατ και Ελληνες ακαδημαϊκούς, την οποία οργάνωσε η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

«Τηρήσαμε τη συνταγματική μας παράδοση με κάθε τρόπο, προστατεύσαμε και διασφαλίσαμε ακριβώς αυτή την κληρονομιά, παρά τα εξαιρετικά μέτρα που κληθήκαμε να λάβουμε σε μια εξαιρετική συνθήκη, μέτρα που ήταν απολύτως απαραίτητα και, βεβαίως, θα αρθούν όταν πάψουμε να αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης για να πει αναφερόμενος στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “βιώσαμε την άνοδο και την κατάρρευση ενός λαϊκιστικού κόμματος και έχουμε επανέλθει στο δρόμο της ευμάρειας».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του υλοποιεί, εν καιρώ κρίσης, πολιτικές που δημιουργούν δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και τους πολίτες, ως προς τη δυνατότητα του κράτους να αντιμετωπίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και παρατήρησε πως “για πρώτη φορά οι Έλληνες νιώθουν ότι το κράτος είναι στο ύψος των περιστάσεων, με τρόπο τόσο εξατομικευμένο, όσο και ψηφιακό”.

Αναφέρθηκε στο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και σημείωσε πως η Ν.Δ ήταν “στόχος μίσους” όχι για τις ιδέες τους, αλλά για το ποιοι είναι.

Είπε ότι θα ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει τις “κακές συνήθειες” του και σήμερα τον αντιμετωπίζει έτσι όπως πρέπει ως αξιωματική αντιπολίτευση και κάνει μαζί του κοινοβουλευτικό διάλογο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.