ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με την ALCO

Τι ποσοστά συγκεντρώνουν

Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με την ALCO

Nίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Από τις αυθόρμητες απαντήσεις στο ερώτημα για τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 30% ενώ ο υπουργός Παιδείας συγκεντρώνει ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 12%, ο Κωστής Χατζηδάκης με 8% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%. Nα σημειωθεί ωστόσο ότι το 34% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας» ενώ το 18% δεν τοποθετείται.

Η κατάταξη αυτή δεν αλλάζει ούτε στις απαντήσεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι θεωρούν τον κ. Δένδια ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό με ποσοστό 49% και αμέσως μετά τον Κυριάκο Πιερρακάκη με 36%.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι εκλογείς είναι διχασμένοι. Το 48% δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 47% αναφέρει ότι θα διαμαρτυρηθεί στην κάλπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πολιτών που θέλουν να στείλουν ψήφο διαμαρτυρίας έχει αυξηθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουαρίο (40%).

Τέλος, σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 65%. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 5 μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Φεβρουαρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 56% (+2% από την προηγούμενη μέτρηση) και το ΠΑΣΟΚ στο 80% (-5% από τον Φεβρουάριο).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.