ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκοπήσεις: «Πάτωσε» η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες δεν βλέπουν πολιτική λύση – Ποια είναι η ευκαιρία του Σ.Κασσελάκη

Κανείς δεν έχει ενισχυθεί μετά τις πολλές καταστροφές που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα

Δημοσκοπήσεις: «Πάτωσε» η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες δεν βλέπουν πολιτική λύση – Ποια είναι η ευκαιρία του Σ.Κασσελάκη

«Πάτωσε» η κυβέρνηση στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που είδαν τις τελευταίες ώρες τη δημοσιότητα. 

Εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό (73%) αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα και ακόμη μεγαλύτερο (75%) αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση των πλημμυρών. Γίνεται φανερό ότι στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Αυτά και άλλα σημαντικά ευρήματα αποκάλυψε η δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο OPEN.

Αρνητική αξιολόγηση στην κυβέρνηση

  • Το 63,8% αξιολογεί αρνητικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης από την εκλογή της έως σήμερα, ενώ το 32,2% αξιολογεί θετικά τα κυβερνητικά πεπραγμένα.
  • Το 55,2% θεωρεί αναποτελεσματικά τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια, το 35,8% θεωρεί πως είναι μερικώς αποτελεσματικά, ενώ το 4,8% απαντά πως τα μέτρα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα
  • Το 73,1% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα από την κυβέρνηση, την ώρα που το 21,9% αξιολογεί θετικά τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
  • Το 75% αξιολογεί αρνητικά τη διαχείριση των πλημμυρών, ενώ το 20% την αξιολογεί θετικά.
  • Το 48% διαφωνεί με τη θέση πως η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία ήταν τόσο σφοδρή που δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει καμία κυβέρνηση, ενώ το 47,9% συμφωνεί με αυτή τη θέση.

Ωστόσο αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι παρά την ξεκάθαρη φθορά που έχει δεχθεί η Νέα Δημοκρατία από τις καταστροφές κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα, κάτι που δείχνει σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό «κενό» που υπάρχει στη χώρα μας και ήταν εμφανή και στις προηγούμενες εκλογές, όταν πολλοί ψήφισαν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. 

Αυτή είναι και η μεγάλη ευκαιρία του Στέφανου Κασσελάκη και γι’ αυτό κέρδισε με σχετική ευκολία τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σ.Κασσελάκης αυτό που υπόσχεται είναι να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από μια τοξική αντιπολίτευση και να γίνει ένα κόμμα με κυβερνητικές προτάσεις, ρεαλιστικές και προοδευτικές, να φύγει με αυτό τον τρόπο από τα όρια της ακροαριστεράς και αν κινηθεί λίγο περισσότερο προς το κέντρο, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο και τις ψήφους πολλών Νεοδημοκρατών.

Αν θα το καταφέρει είναι άγνωστο, ωστόσο ο στόχος όλων στην Κουμουνδούρου είναι αυτός. Να ξανακάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας, για να γίνει ωστόσο αυτό θα πρέπει να δείξουν σοβαρότητα και να αποφύγουν παιδικά λάθη τα οποία τους κόστισαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.

Ο κόσμος άλλωστε μίλησε, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα μεγαλύτερα του προβλήματα είναι τα εξής:

  • Το 57,4% απαντά πως είναι η ακρίβεια
  • Το 31,1% απαντά πως είναι η ανάπτυξη
  • Το 18,5% απαντά πως είναι οι φυσικές καταστροφές
  • Το 16,2% απαντά πως είναι η Υγεία
  • Το 15,8% απαντά πως είναι η ανεργία

Ειδικά για την ακρίβεια η πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί αρνητικά τα μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ για την αντιμετώπισή της

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.