ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση: Εξάντληση της κυβερνητικής θητείας θέλει το 57,7% των πολιτών

Προβάδισμα 9,5 μονάδων για τη ΝΔ  

Δημοσκόπηση: Εξάντληση της κυβερνητικής θητείας θέλει το 57,7% των πολιτών

Προβάδισμα 9,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η κυβέρνηση της ΝΔ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,3%, το ΚΚΕ με 5,7% και η Ελληνική Λύση με 5%.

Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται οριακά εκτός Βουλής με ποσοστό στο 2,9%.

Με τη μέθοδο της αναγωγής η εταιρία δημοσκοπήσεων προβλέπει ότι στην κάλπη αυτά τα ποσοστά θα εκφραστούν με το κυβερνών κόμμα να ξεπερνά το 37%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 13,7%, το ΚΚΕ στο 6,3%., η Ελληνική Λύση στο στο 5,6% και το ΜέΡΑ25 μπαίνει στη Βουλή με 3,2%

Με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο θα γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα έπαιρνε 120 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 86, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 44 και το ΚΚΕ 21. Στις επαναληπτικές εκλογές, και με τον νέο εκλογικό νόμο, η ΝΔ θα εξασφάλιζε 147 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 73, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 38, το ΚΚΕ 18, η Ελληνική Λύση 15 και το ΜέΡΑ25 8.

Στα επί μέρους στοιχεία της δημοσκόπησης καταγράφεται και η μεταστροφή της κοινής γνώμης σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, με την πλειοψηφία (57,7%) να συμφωνεί με την πρόθεση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός για εξάντληση της κυβερνητικής θητείας.

Ένα μήνα νωρίτερα μόλις το 26% εκτιμούσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την επόμενη άνοιξη, (το 67% προέβλεπε κάλπες εντός του φθινοπώρου).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (51,9%) θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ικανότερο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα εμπιστεύεται το 29,1%.

Κυρίαρχο ζήτημα για τους πολίτες παραμένουν οι ανατιμήσεις (75,9%), ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά (29%), ο πόλεμος στην Ουκρανία (23,9%) και η αντιμετώπιση της πανδημίας (20%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 53% όσων ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, έναντι μόλις του 17,5% εξ’ αυτών που προτιμά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.