ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Μέχρι και 3,4% οι «Σπαρτιάτες»

Πόσα κόμματα μπαίνουν στην βουλή

Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλη η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Μέχρι και 3,4% οι «Σπαρτιάτες»

Με 24,4 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του parapolitika.gr.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,4%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 7,1%, η Ελλ.Λύση 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%. Η Νίκη καταγράφει ποσοστό 2,8%, το ΜέΡΑ 25 2,4% ενώ οι Σπαρτιάτες 2,7%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 4,2%.

Στο σενάριο κατανομής εδρών όπου η ΝΔ καταγράψει ποσοστό 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 7,5%, η Ελλ.Λύση 4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3% και το ΝΙΚΗ 3%, δηλαδή από την κάλπη της Κυριακής προκύψει επτακομματική Βουλή, με το άθροισμα των κομμάτων που θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου να είναι στο 9,2%, η Νέα Δημοκρατία επιτυγχάνει ισχυρή αυτοδυναμία με τις έδρες να κατανέμονται ωε εξής:

ΝΔ: 163

ΣΥΡΙΖΑ: 50

ΠΑΣΟΚ:36

ΚΚΕ:22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ:11

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 9

ΝΙΚΗ: 9

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ακόμη και το 45%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα δεδομένα της GPO είναι το 19,5%.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της ΝΔ εκτιμάται κατ’ ελάχιστο στο 41% και μέγιστο 45%, του ΣΥΡΙΖΑ από 15,5% έως 19,5%, το ΠΑΣΟΚ από 11,5 έως 13,5%, το ΚΚΕ από 6,5% έως 8,5% και η Ελληνική Λύση από 3,5 έως 4,5%.

Για τα κόμματα που ανιχνεύονται πλησίον του ορίου του 3%, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής: Πλεύση Ελευθερίας από 2,8 έως 3,8%, ΝΙΚΗ από 2,5 έως 3,5%, Σπαρτιάτες από 2,4 έως 3,4% και ΜέΡΑ25 από 1,8 έως 2,8%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.