ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση Marc: Τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του κόμματος του Η.Κασιδιάρη – Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση λίγη ώρα πριν το ντιμπέιτ

Δημοσκόπηση Marc: Τι ψηφίζουν οι ψηφοφόροι του κόμματος του Η.Κασιδιάρη – Στο 6,1% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 6,1 μονάδες καταγράφει η δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Στην πρόθεση ψήφου της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,4% ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3%. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ στο 9% και το ΚΚΕ με 6%. Κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται τόσο το ΜεΡΑ25 όσο και η Ελληνική Λύση με 3,3% και 3,2% αντίστοιχα.

Εκτός βουλής αλλά με ποσοστά μεγαλύτερα της μονάδες εμφανίζονται, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η Νίκη με 1,5%, το ΕΑΝ με 1,2% και η Εθνική Δημιουργία με 1%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 10,5%.

Σε ερώτημα για την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 37,7% απαντά «αρνητικά». Το 24,6% απαντά «θετικά». Ακολουθεί το «μάλλον θετικά» με 21,5% και το «μάλλον αρνητικά» 15,8%. Οι αρνητικές απόψεις αθροίζονται στο 53,5% ενώ οι θετικές στο 46,1%.

Στην ερώτηση για την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 36,9%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 24,9%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει περάσει πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη με 5,6% έναντι 5,4%, ενώ ακολουθούν ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3,6% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3%.

Στην παράσταση νίκης, οι πολίτες απαντούν πως η ΝΔ θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά πάνω από 6 μονάδες σε ποσοστό 21%, ότι η ΝΔ θα κερδίσει με διαφορά μικρότερη των 6 μονάδων σε ποσοστό 44,2%. Ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά άνω των 6 μονάδων πιστεύει το 6%, ενώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρότερη διαφορά απαντά το 16,5%.

Στο ερώτημα «τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι», το 37,2% απαντά πως «πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη», ενώ το 28,7% απαντά πως «πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα. «Να ενισχύσει άλλο κόμμα» απαντά το 29,5%.

Από το περίπου 3,6% που δήλωσε ότι θα ψηφίζε το κόμμα Κασιδιάρη αν αυτό δεν είχε κοπεί από τον Άρειο Πάγο, το 20,5% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΕΑΝ, το 14,6% Ελληνική Λύση, το 13,3% Εθνική Δημιουργία, Νίκη το 9,5%, ενώ Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μοιράζονται από 4,5%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.