ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 4,2% το κόμμα «Έλληνες» – Αύξησε τα ποσοστά του το ΠΑΣΟΚ (φώτο)

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 4,2% το κόμμα «Έλληνες» – Αύξησε τα ποσοστά του το ΠΑΣΟΚ (φώτο)

Με άνεση μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες», όπως φαίνεται και στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Το κόμμα «Έλληνες» έχει 4,2%, ενώ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις αποχωρήσεις στην Ελληνική Λύση δεν αποκλείεται να είναι αυτό το κόμμα που θα εξελιχθεί σε κυρίαρχος της δεξιάς.

Βέβαια να τονιστεί ότι προς το παρόν το πρόβλημα για το κόμμα «Έλληνες» δεν είναι εάν θα μπει στη Βουλή, καθώς αυτό φαίνεται ότι θα το επιτύχει, αλλά εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει το δικαστικό «μπλόκο».

Από εκεί και πέρα η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 6,9% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ και το ΠΑΣΟΚ έχει αυξήσει τα ποσοστά του.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργείται μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,9%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,3% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,3%. 

Ακολουθεί το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,9% και το κόμμα «Έλληνες» με 4,2%. 

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,6%, χωρίς ωστόσο να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 8,5% και στην τέταρτη το ΚΚΕ με 6%. Έπονται το ΜέΡΑ 25 με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%.

Αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.