ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δημοσκόπηση MRB: Στο 7,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Την «έδιναν» στο 11% τον Δεκέμβριο

Ραγδαία η φθορά της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσκόπηση MRB: Στο 7,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Την «έδιναν» στο 11% τον Δεκέμβριο

Συνεχίζεται η φθορά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πλέον ακόμη και οι συστημικές δημοσκοπήσεις τη δίνουν κάτω του 30%. 

Η έρευνα της MRB υποστηρίζει ότι η ΝΔ έχει πέσει στο 28,6% από το 30,7% που ήταν τον Δεκέμβριο%, ενώ η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο 7,4% από το 11% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜεΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες καταγράφεται στη δημοσκόπηση της MRB, στις απαντήσεις που έδωσαν για το εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Το 77,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αδυνατεί πλήρως να ανταπεξέλθει ή δυσκολεύεται πάρα πολύ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δηλώνει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα το 72,5% όσων ψήφισαν ΝΔ το 2019. Αντίστοιχα ποσοστό που είναι πολύ κοντά στο 81,1% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν, επίσης, ότι δεν τα καταφέρνουν.

Οι πολίτες κρίνουν στο σύνολό τους αρνητικά και μη αποτελεσματικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.

Σίγουρα μη αποτελεσματικά και μάλλον μη αποτελεσματικά τα θεωρεί το 75,2% ενώ την ίδια γνώμη έχει  το 59% των πολιτών που δήλωσαν ότι ψήφισαν ΝΔ το 2019.

Το 59,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από όσα μπορούσε να λάβει για να ανακουφίσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Είναι ενδεικτικό ότι το 42,8% όσων το 2019 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε λιγότερα μέτρα από αυτά που της επέτρεπε η οικονομία και το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 61,8% την κρίνει αρνητικά/μάλλον αρνητικά και θετικά/μάλλον θετικά το 35,1%. Για την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 68% την αξιολογεί μάλλον αρνητικά/σίγουρα αρνητικά και το 26,3% σίγουρα θετικά/μάλλον θετικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ερώτημα για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35,3% ευνοϊκών απόψεων και 45,1% όχι ευνοϊκών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 31% ευνοϊκές γνώμες και 47% όχι ευνοϊκές γνώμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.