ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση MRB: Συμφωνούν και με Α.Τσίπρα και με Σ.Κασσελάκη οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερα προβλήματα η ακρίβεια και η Υγεία

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση MRB: Συμφωνούν και με Α.Τσίπρα και με Σ.Κασσελάκη οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ – Μεγαλύτερα προβλήματα η ακρίβεια και η Υγεία

Η μέτρηση της MRB που παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού κατέγραψε άνοδο της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εμφανίζεται μεν σε μονοψήφια ποσοστά, αλλά στην τρίτη θέση, οριακά πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη και οριακά πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σε αποδρομή οι Σπαρτιάτες, μένουν εκτός Βουλής και Ευρωβουλής. Οριακά παίρνει το εισιτήριο για να γίνει κοινοβουλευτικό κόμμα η Νέα Αριστερά, ενώ πάνω από το 1% εμφανίζεται η «Φωνή Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Συμφωνούν και με Τσίπρα και με Κασσελάκη οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

Στα ίδια ποσοστά με τον Ιανουάριο καταγράφεται η ΝΔ, ενώ κέρδη εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει νέες απώλειες στον απόηχο του επεισοδιακού συνεδρίου του, που έληξε με επικράτηση των συμμάχων του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 41,2% εκείνων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι την επόμενη μέρα το κόμμα θα είναι αποδυναμωμένο, ενώ μόλις το 32% προβλέπει ότι θα ενισχυθεί.

Είναι ενδιαφέρον ότι σε αντίθεση με την εικόνα που βγήκε από το συνέδριο, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν ως «εύστοχη» ή «μάλλον εύστοχη» την παρέμβαση Τσίπρα για νέα εκλογή προέδρου στο κόμμα, ωστόσο σε ποσοστό πάνω από 50% θεωρούν ότι ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει να κριθεί από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνούν με την αλλαγή ονόματος στο κόμμα, ωστόσο η πλειοψηφία – πάνω από 50% – επιλέγουν την κεντροαριστερά όταν ερωτώνται για την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.

Μεγαλύτερα προβλήματα η ακρίβεια και η Υγεία

Η ακρίβεια και η Υγεία δηλώνονται από το εκλογικό σώμα ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ το 69,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει λάβει λιγότερα μέτρα για την συγκράτηση των τιμών από όσα επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με την περασμένη άνοιξη, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια έχει αυξηθεί κατά 12 μονάδες.

Παράλληλα, τρεις στους τέσσερις εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το αν η εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ρίξει φως και θα αποδώσει ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών

Δείτε τη δημοσκόπηση: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.