Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,2% η ΝΔ – Πτώση καταγράφουν ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση

Τι λένε οι πολίτες για τις ενεργειακές συμφωνίες

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30,2% η ΝΔ – Πτώση καταγράφουν ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24, δείχνει τη ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου να βρίσκεται στο 30.2% (+ 0.1% σε σχέση με την έρευνα Οκτωβρίου), ενώ το δεύτερο ΠΑΣΟΚ στο 13.7% από 13.8%.

Τρίτο κόμμα για δεύτερη συνεχή έρευνα της Opinion Poll καταγράφεται η Ελληνική Λύση με 10.7% (από 11.1%) , τέταρτη η Πλεύση Ελευθερίας με 9% ( 10.9%) με σταθερά πτωτική πορεία για τέταρτη συνεχή έρευνα και ακολουθούν το Κ.Κ.Ε με 8.1% ( μισή μονάδα άνοδος από το 7.6% του Οκτωβρίου) , η Φωνή Λογικής με 4.5% ( 4.5%) , ο ΣΥΡΙΖΑ με 4.2% ( με πτώση από το 4.5% του Οκτωβρίου) που καταγράφεται πλέον στην έβδομη θέση. Το ΜεΡΑ25 που δείχνει και σε αυτή τη μέτρηση ότι έχει δυναμική εισόδου στη Βουλή μετρήθηκε στο 3.4% (από 3.2%) , το Κίνημα Δημοκρατίας στο 2.7% ( 2.6%) ,η Νίκη 2.5% ( 2.3%), η Νέα Αριστερά με 1.2% ( 1.2 %), οι Σπαρτιάτες με 1.2% , ενώ αυξάνεται το «Άλλο κόμμα» και βρίσκεται στο 8.6%. Σημειώνεται ότι στην πρόθεση ψήφου οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 19.6%.

Τα αποτελέσματα αυτά οδηγούν στην εξής κατανομή εδρών σύμφωνα με την ανάλυση της Opinion Poll: Ν.Δ 126, ΠΑΣΟΚ 44, Ελληνική Λύση 34, Πλεύση Ελευθερίας 29, Κ.Κ.Ε 27, Φωνή Λογικής 15, ΣΥΡΙΖΑ 14, ΜεΡΑ25 11. Προκύπτει δηλαδή 8κομματική Βουλή , με την Ν.Δ να απέχει αυτή την στιγμή από την αυτοδυναμία, αλλά με βάση αυτή την κατανομή εδρών δεν προκύπτει κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή της Ν.Δ, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 29.1% αυξάνοντας την επίδοσή του κατά 1% και ακολουθούν με μονοψήφια ποσοστά ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7.1% ( από 7.5%), ο Ν. Ανδρουλάκης με 7% (από 7.5%) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 6.9% εμφανίζοντας πτώση μίας μονάδας. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ εμφανίζεται πρώτος με 30.8% ( 31.3%).

Το 54,5% θεωρεί ότι οι συμφωνίες του Ζαππείου για τον «κάθετο άξονα» θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και καλύτερες τιμές ενέργειας, ενώ ένα συντριπτικό 73,1% θεωρεί ότι οι εξελίξεις αυτές ενδυναμώνουν τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Το 48.9% θεωρεί ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν θεωρεί ότι μετατρέπουν την χώρα σε κόμβο ενέργειας για την ευρύτερη περιοχή και δυναμώνουν τον διεθνή ρόλο της. Αντίθετη άποψη έχει το 38.2%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά υποδοχής συναντιούνται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ν.Δ με 77.4% και του ΠΑΣΟΚ με 57.4%, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Opinion Poll Ζαχαρίας Ζούπης.

Το 56.7% θεωρεί ότι πολύ και αρκετά σημαντική την Συμφωνία ΑΚΤΟΡ – ΔΕΠΑ με την Venture Global που αποτελεί την πρώτη Συμφωνία προμήθειας και μεταφοράς μέσω του Κάθετου διαδρόμου αμερικάνικου LNG. Λίγο δηλώνει το 17.4% και καθόλου το 16%. Τα μεγαλύτερα ποσοστά που θεωρούν σημαντική την συμφωνία συναντιούνται στην Ν.Δ με 83.8% και το ΠΑΣΟΚ με 58.1%. Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία

Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία Opinion Poll: Στις 16,5 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ, μπροστά ο Μητσοτάκης με 22 μονάδες για την πρωθυπουργία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.