ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοσκόπηση Pulse: Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» 6 στους 10 ψηφοφόρους

Διατηρεί την κυριαρχία η Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση Pulse: Διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» 6 στους 10 ψηφοφόρους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ διατηρούν την κυριαρχία τους και μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 19 μονάδων, όπως δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse και του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ στην εκτίμηση ψηφου συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι μόλις 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην κορυφή της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται τρίτος. Επίσης, σχεδόν 6 στους 10 ερωτηθέντες -τόσο στο γενικό κοινό όσο και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι υπάρχει θέμα διάσπασης του κόμματος.

Η πανελλαδική έρευνα που παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pulse Γιώργο Αράπογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη διεξήχθη αποκλειστικά μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα της Pulse ξεκίνησε τη Δευτέρα 25-27 Σεπτεμβρίου και έγινε σε δείγμα 1.009 ψηφοφόρων.

Pulse: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει 32,5%, έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 15,5 μονάδων) με τρίτο το ΠΑΣΟΚ (10,5%) και τέταρτο το ΚΚΕ με 7,5%.

Pulse: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση / σενάριο αναλογικής κατανομής αναποφασίστων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38% (χάνοντας μόλις 2,6 μονάδες από τις εθνικές εκλογές) και ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 19% (από 17,8% της εθνικής κάλπης). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12% (από 11,8%) το ΚΚΕ με 9% (από 7,7%), η Ελληνική Λύση με 6%, οι «Σπαρτιάτες» με 4% και εντός Βουλής με 3% η Νίκη και η Πλεύση.

Pulse: Σχεδόν 6 στους 10 πιστεύουν ότι θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα σχετικά με το αν υπάρχει θέμα ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων συμφωνούν ότι υπάρχει θέμα. Συγκεκριμένα, το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα και μάλλον ναι, έναντι 29% που απαντά όχι και μάλλον όχι ενώ το 13% επιλέγει να μην απαντήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 58% πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ενότητας του κόμματος.

Το 17% λέει ότι είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο κ Κασσελάκης δεν ήταν γνωστός από πριν ενώ το 27% λέει ότι είναι μειονέκτημα. Η πλειοψηφία, δηλαδή το 46%, στέκεται στη μέση και λέει ότι αυτό δεν είναι ούτε πλεονέκτημα, ούτε μειονέκτημα.

Pulse: Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει την πρώτη θέση στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ ο Στ. Κασσελάκης είναι τρίτος με 28% θετικές γνώμες και 49% αρνητικές. Τέταρτος ο Ν. Ανδρουλάκης με 28% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.