ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση Realpolls: Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7% – Λίγο πάνω από το 3% το κόμμα των «11»

Η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4%

Δημοσκόπηση Realpolls: Στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7% – Λίγο πάνω από το 3% το κόμμα των «11»

Στη Βουλή, οριακά, μπαίνει το κόμμα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά τη διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Επίσης πρόκειται για την δημοσκόπηση που μετά από καιρό, ξαναφέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση με ποσοστό μεγαλύτερο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Realpolls για το Documento, η ΝΔ στην πρόβλεψη αποτελέσματος (εάν είχαμε αύριο εκλογές) συγκεντρώνει 37,4% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,7%.

Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,8% ενώ έπονται ΚΚΕ με 10,8%, η Ελληνική Λύση με 5,5%, οι Σπαρτιάτες με 3,4%, η Νίκη με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,7% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,3%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 2,8%.

Ο νέος φορέας των 11, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει ποσοστό 3,2%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2%.

Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 9,8% ενώ έπονται ΚΚΕ με 6,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, η Νίκη με 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,1%, το ΜέΡΑ25 με 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,1%.

Ο νέος φορέας των 11, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει ποσοστό 3,1%.

Κυριαρχία Μητσοτάκη – ΝΔ

Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνης (13,8%), ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,3% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 3,6% ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται τέταρτος με 3,2%.

Το 42,2% αισθάνεται πιο κοντά στον πρωθυπουργό με τον Νίκο Δένδια να συγκεντρώνει το 16,7% και τον Στέφανο Κασσελάκη το 14,3% και τον Νίκο Ανδρουλάκη να έρχεται και πάλι τέταρτος με 12,7%.

Η ΝΔ διατηρεί τα ηνία παρά την αρνητική αξιολόγηση των πολιτών.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τη μεγάλη διαφορά συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης εν συνόλων, καθότι αν και με φθορά τριών μονάδων σε σχέση με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, η ΝΔ διατηρεί τα ηνία στην πολιτική σκηνή με 37,4%.

Ανησυχητικά σημάδια για τους 11

Αποκαρδιωτικές είναι για τον νέο πολιτικό φορέα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του 2023.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσατε να ψηφίσετε το νέο πολιτικό κόμμα της Αριστεράς οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Το 10,9% λέει σίγουρα ναι, το 18,2% μάλλον ναι, το 23,5% μάλλον όχι, το 40,9% σίγουρα όχι ενώ το 6,5% Δεν ξέρει/Δεν απαντά.

Η ακρίβεια καίει τους πολίτες

Ακρίβεια, χαμηλούς μισθούς και δυσκολία να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους αντιμετωπίζουν οι περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες της έρευνας.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το 77,9% ενώ ακολουθούν οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις με 60,9%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έπεται η Υγεία με 45,2%, η λειτουργία Δημοκρατίας, θεσμών με 21% και τα ελληνοτουρκικά με 18,8%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.