ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλογές 2023: Δημοσκόπηση δίνει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα με 9,5% στην Αττική – Στο 8,8% το ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση της RASS

Εκλογές 2023: Δημοσκόπηση δίνει το ΚΚΕ τρίτο κόμμα με 9,5% στην Αττική – Στο 8,8% το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 7,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS.

Είναι ενδιαφέρον ότι στην τρίτη θέση εμφανίζεται το ΚΚΕ με 9,5% και στην τέταρτη το ΠΑΣΟΚ με 8,8% . Ακολουθούν το ΜεΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι καταγράφηκαν στο 9,1%.

Πάνω από 60 μονάδες είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, τη στιγμή που δύο στους τρείς ψηφόρους δήλωσαν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι είτε μέτρια – δηλαδή τα βγάζουν πέρα με δυσκολία – είτε κακή , δηλαδή δεν τα βγάζουν πέρα ούτε για τα αναγκαία.

Πάνω από ένας στους πέντε ψηφοφόρους – το 22,5% – της Περιφέρειας Αττικής δηλώνει κεντρώος, ενώ το 18,3% δηλώνουν «αριστεροί» , το 16,1% «κεντροδεξιοί», το 14,3% κεντροαριστεροί, το 13,7 «δεξιοί» , το 1,5% «ακροδεξιοί» και το 1,2% «ακροαριστεροί». Υπάρχει και ενα 12,4% που αρνείται να αυτοτοποθετηθεί στην κλίμακα «Αριστερά – Δεξιά».

Με σημαντική διαφορά προηγείται ο σημερινός περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ενόψει των περιφερειακών εκλογών – και με δεδομένο ότι δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις υποψηφιότητες.

Συγκεντρώνει 34,7% στην πρόθεση ψήφου και 50% θετικές γνώμες, με δεύτερο τον Γιάννη Σγουρό , που καταγράφεται στο 12,6% με 34,7% θετικές γνώμες, τρίτο τον Γιώργο Ιωακειμίδη με 7% και 14,9% θετικές γνώμες και τον Γιάννη Πρωτούλη με 4,8% και 11,1% θετικές γνώμες. Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που φθάνει στο 27,4%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.